Лесни упражнения за стягане пред телевизора

С тези лесни упражнения за стягане може да изпълните необходимия минимум от ежедневна двигателна активност, докато седите в креслото. И така настанете се удобно и да започваме тренировката!

упражнения пред телевизора

Загряване

Отпуснете се в креслото и направете "велосипед" - кръгови движения на краката във въздуха. Продължителност 1 минута.

Стягане на ръцете

Седейки в креслото, изтегляме ръцете с дланите към тавана. Редуваме свиване и изправяне на ръката. Като не променяме положението на дланите. Продължителност 16 повторения за всяка ръка.

Сгънете ръцете в лакти, съединете китките на гърдите си. Бавно изтеглете ръцете напред и задръжте напред ръцете в такова положение, опитвайки се да приближите лактите си. Не помръдвайте рамената. Продължителност 8 повторения.

Укрепване на гърба

Седейки слагаме ръцете встрани, напрягаме мускулите. Правим кратки махови движения до изтощаване. Продължителност 3 повторения.

Стягане на корема

Седейки в креслото, постепенно изтегляме ръцете нагоре, напрягайки мускулите на корема. Продължителност 3 до 8 повторения.

Упражнения за краката

Седейки в креслото, стиснете краката и мускулите на седалището за 10 секунди. Продължителност 10 повторения.

Седнете на края на креслото, разположете ръцете на подлакътниците. Изправете краката и ги повдигнете от пода. Разтворете краката встрани и ги съберете отново. Продължителност 3 пъти по 8 повторения.

Тези упражнения за стягане може да направите и докато сте пред телевизора. Колкото са по-редовни и чести заниманията ви, толкова резултатите ще са по-добри.