Комплекс с Каланетика Упражнения за Отслабване (Начинаещи)

Коя жена не иска да бъде красива? Особено когато за това не се изисква много време, без да се харчат много пари и без да се изискват някакви специални условия. Коя жена не е изпробвала различни диети, не е обливала с пот фитнеса или не се е прибирала смъртно уморена след занятията си с аеробика.

Каланетика Упражнения за Отслабване

Край на мъките! С помощта на каланетика някои вече откриха тайната на доброто самочувствие и красивата фигура.

Какво е каланетика?

Много хора я свързват с аеробиката. Общото помежду им е само в това, че и двете са системи за поддържане на тонуса и идват от САЩ. И толкова.

Каланетиката е комплекс от около 30 основни упражнения и с тях всяка жена може да поддържа идеална фигура стига да отделя по 2 часа в седмицата за тяхното изпълнение. Те са приятни, пластични и въздействат директно върху мускулатурата.

Думата "каланетика" идва от името на нейната създателка Калан. Любопитно е, как тя самата е стигнала до създаването на каланетиката. Още като момиче тя тръгва да пътешества по света. За да се изхранва, тя работи каквато и да е работа, живее в Лондон и сред номадските племена в Африка.

Целият ѝ багаж е бил в една голяма раница, с която тя не се е разделяла. В резултат - Калан се завръща вкъщи в тежко състояние. Към вродените сколиоза на гръбначния стълб и тежка форма на локсация в дясната тазобредрена става, тя вече има и разбити колена.

В опитите си да възвърне здравето си Калан опитва различни диети и различни гимнастически упражнения, но без видим резултат, а и болките не спират. Постепенно установява, че бавните движения с малка амплитуда не ѝ причиняват неприятности. Тя създава свой комплекс от 30 упражнения и така възниква каланетиката, а нейната авторка подобрява здравословното си състояние.

При занятията излишните килограми се стопяват, намалява обемът на талията, таза и бедрата. Тези упражнения развиват мускулатурата отвътре. Активират се не само отделни мускули, но и цели мускулни групи. Подобрява се оросяването на мускулните влакна, а смяната на натоварването с отпускането довежда до психически комфорт.

Каланетиката прекрасно въздейства и върху заболяванията на гръбначния стълб, а специалните упражнения за кръста, таза и гърба спомагат за стягане на мускулите в тези части на тялото. Така се създава естествен мускулен колан. Болките отзвучават, подобрява се самочувствието, стойката, походката.

При каланетиката липсват големите натоварвания, натоварени са само мускулите, а самите упражнения се изпълняват бавно. Ето защо тя може да бъде практикувана от всички, без разлика на пол, възраст, лично тегло. Единственото изискване е желанието и 2 часа занимания седмично. Не са нужни специално облекло, специални уреди.

След усвояването на упражненията, което в началото задължително трябва да става с помощта на инструктор, вие спокойно може да играете сама вкъщи.

В този линк може да откриете различни комплекси с каланетика упражнения за различните проблемни области.