Има ли Ефект от Коланите за Отслабване?

Магическо средство ли са коланите за отслабване или пари хвърлени на вятъра? Ако се вярва на рекламите, то коланът за отслабване ще ви избави от излишните мазнини в корема, целулитът ще изчезне, а тялото ви ще бъде пречистено от вредните вещества. Слагаш колана и отслабваш - звучи прекрасно, но дали е така?

Коремна преса, без колан за отслабване

Какво представлява един такъв колан?

Коланът за отслабване или сауна коланът се поставя плътно по тялото и може да се носи дори под дрехите. Съществуват разнообразни модели отслабващи колани от различни изолиращи материи (например неопренови). Действието им е почти едно и също - затопля се определена проблемна зона от тялото, докато кожата започне да отделя пот и организмът изгуби голямо количество вода.

Защо с колан не се отслабва?

Отделената с коланът пот няма как да изгори мазнините. Те са резервен източник на енергия, за да ги горите организмът трябва да се нуждае от енергия т.е да има движение (действие) и по-малък прием на калории. Само така тялото ще реши да използва запасите от мазнина и ще отслабвате. Няма как да горите мазнини само от корема или само от дупето. Това, че сте сложили термо колана около коремната преса, не означава, че ще отслабнете в корема.

Може да свалите килограми, но това ще бъде в резултат от обезводняването на организма. За съжаление или за щастие тялото ви много скоро след употребата на колана ще възстанови теглото си. Стегнатият по тялото колан може да наруши кръвообращението, правилното дишане и по този начин да попречи на изгарянето на мазнини. Ако пък тренирате с него, тялото ви е много вероятно да прегрее.

Колан за отслабване не се препоръчва за хора, които имат чувствителна (тънка) кожа, сърдечно съдови проблеми, алергии. Не е желателно използването им от бременни или кърмещи жени.

Лично ваше решение е дали ще дадете излишни пари за колан за отслабване.

Нашият съвет е, ако искате да свалите излишните килограми, да не се заблуждавате в действието на подобни "магически" формули. Малко вероятно е да постигнете плосък корем, докато седите на дивана, само с помощта на термо колан. Това, което ви трябва и реално ще ви помогне да отслабнете са редовните тренировки и подходящият режим на хранене.