10 Причини да Пием Топла Вода с Мед Сутрин

Вероятно сте чували, че много хора пият сутрин на гладно топла вода с мед. Подобна практика е много полезна за организма. Вкусната напитка замества кафето и събужда организма, като са необходими само 7 минути, за да се усвои напълно.

Топла вода с мед и лимон

Как се приготвя напитката?

Лесно е. Добавете 1 супена лъжица мед към чаша вода със стайна температура (водата не трябва да е прекалено гореща/вряла). Разбъркайте, докато се разтвори медът и изпийте напитката.

Медът е изключително ценна храна, но само ако е органичен. Добре е, да се произвежда в района, в който живеете (не е фатално, но е хубаво). Може да променяте рецептата като добавите 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, канела или за разнообразие пиете само топла вода. Веганите могат вместо мед да добавят стевия.

Чаша мед и топла вода помага при отслабване, осигурява енергия и влияе положително на целия организъм. Тя е изключително полезна комбинация сутрин, особено през зимата, защото:

  1. Действа антимикробно.
  2. Лекува кашлица и хрема.
  3. Повишава имунитета на организма.
  4. Почиства тялото от токсини.
  5. Повишава метаболизма.
  6. Помага при хроничен запек.
  7. Нормализира киселинността на стомаха.
  8. Успокоява нервите.
  9. Премахва лошия дъх.
  10. Подмладява и тонизира кожата - редовната употреба ще придаде хубав розов цвят на кожата на лицето.

Прочетете повече за полезните свойства на меда, ако още се чудите дали утре сутрин да изпиете чаша с топла вода и мед преди чаша кафе.

Следете за нови диети и харесайте страницата на Dieti.net във Facebook. В нея споделяме новите статии и още много мисли за мотивация, снимки, видео упражнения, които да ви помагат и вдъхновяват по пътя към стройната и здрава фигура!