Коя Диета да Изберем?

Диетата е важен елемент за поддържане не само на красив външен вид, но и здраве. Диетичен режим не означава мъчителен глад. Напротив той трябва да съдържа всички хранителни съставки, но те да се подбират според количеството и енергийната си стойност. Диета за премахване на излишните килограми се спазва само, ако наистина сте убедени в необходимостта ѝ.

Допълнение: Диети и отслабване - Тайната

Коя диета?

Хранителният режим трябва да бъде съобразен с възрастта, професията и вкуса ви. Ако следвате даден режим на хранене за отслабване, но не го чувствате като диета, то той наистина е подходящ за вас. Ако не се нуждаете от прекалено голямо усилие, за да се храните по-определена схема, за да достигнете желаната фигура, то тази диета е подходяща за вас.

Допълнение: Всичко, което трябва да знаеш за диетите

Преди да изберете диета


  • Разгледайте я и преценете реалистично дали ще може да я спазите до край.
  • Избягвайте драстични диети и такива, които поставят прекалено много ограничения. Например, ако не можете без въглехидрати, то високо протеиновата диета не е най-добрия избор.
  • Не очаквайте трайни резултати от шоколадови диети и диети с бисквитки и сладолед. Други неподходящи храни за диети ще откриете в топ 10 на вредните храни.
  • Уверете се, че с диетата ще приемате правилното количество калории за отслабване.
  • Освен хранителния режим е необходимо да определите и време за спорт и упражнения. Ако планирате да отслабнете само с диета, то отново имайте предвид количеството калории дневно.
  • Преди да се изкушите от диета за бързо отслабване помислете над следния въпроси: колко дълго може да издържите само на диета с плодове, чай и мед. Бързото отслабване води до йо-йо ефект и носи краткотрайни резултати, а вие не се нуждаете от това.

Допълнение: Най-добрата диета за отслабване

Коя диета да изберете?

Предлагаме списък най-популярните и четени диети в блога. Сред тях има здравословни диети, доказани с времето като ефективни, няколко бързи диети, както и диета за напълняване. Ако искате разгледайте направо всички диети.

90 дневна диета

Диетата не е тежка, но се спазва 90 дни. Правилата ѝ са лесни - спазва се последователност на хранене: белтъчен ден, бобов ден въглехидратен ден, плодов ден. В края на диетата, килограмите се задържат.

Разделно хранене

Система за хранене, при която храната се разделя на групи. Основното при нея е правилното съчетаване между храните. Лесни правила, без ограничения в количеството.

Диета за кърмачки

Целта ѝ е да подобри храненето на майката. Дадени са насоки какво трябва да включва дневното меню на кърмачката, както и препоръчителните дневни калории. Това е необходимо за нормалното количество кърма и продължителност.

Диета при запек

Освен диета, в статията са описани и каква е вредата от лекарствата против запек, както и упражнения, които да ви помогнат при констипация.

Диета за напълняване

Ще научите кои храни да включите в режима си, ако искате да напълнеете. Както и защо е важен спорта и почивката.

Диета за лятото

Това е здравословна диета, която се спазва 2 седмици. Дневните калории са около 1400. Подходяща е за лятото, понеже менюто и включва доста плодове и зеленчуци. Включва 2 разтоварващи дни.

Средиземноморска диета

При тази диети по скоро имаме насочване към използването на здравословни храни, но не толкова с цел отслабване, а здраве. Включено е примерно дневно средиземноморско меню. Рецептите, които може да приготвяте са разнообразни и лесни за приготвяне. С нея придобивате правилни навици на хранене. Средиземноморската диета ще помогне за сваляне на високото кръвно налягане и холестерола.

Диета на Пиер Дюкан

Протеинова диета, при която отново не се налага да броите калории, за да отслабнете. При тази диета е важно да приемате много вода. Свалените килограми се задържат и много читателки споделят, че целулита изчезва.

Лунна диета

Това е популярна бърза диета, която обещава да свалите 2 кг за 1 ден. Ефектът ѝ се обяснява с фазите на луната и тяхното влияние върху човешкия организъм. По-скоро пречистваща диета.

Картофена диета

Още една бърза моно диета. При нея има 3 варианта, като основна храна са картофите. Препоръчваме по-кратките варианти, защото липсата на разнообразна храна, не е полезна за здравето. Спазвайте я само в случай, че искате бързо да свалите някой килограм.

7 дневна диета за отслабване

Лесна за спазване диета, с която трайно сваляте килограми. Както подсказва името, тя се спазва 7 дни. Набляга се на балансираното хранене и създаване на правилни хранителни навици.

Следете за нови диети и харесайте страницата на Dieti.net във Facebook. В нея споделяме новите статии и още много мисли за мотивация, снимки, видео упражнения, които да ви помагат и вдъхновяват по пътя към стройната и здрава фигура!