Как да отслабна?

как да отслабнаЕжедневната практика показва, че няма магически средства за отслабване. За разочарование на много жени отслабване се постига със строго балансирано хранене, с рязко ограничаване на захарните изделия и сладки, като за сметка на това се увеличи приема на зеленчуци и плодове.

Храни, които са богати на въглехидрати и мазнини, като хляб и тестени изделия, захар и сладки, тлъсто месо и колбаси, трябва да се намалят с 1/3.

Ограничението се компенсира с продукти, съдържащи големи количества белтъци - нетлъсто месо, сирене, кашкавал, извара, риба и морски дарове.

Ако все още се питате "Как да отслабна?", отговорът е един трябва да се предприеме диетичен режим, който може практически да се прилага цял живот.

Диетата трябва да бъде нискокалорична и да включва още физическа активност. Препоръчва се калоричността на храните да се намали с 20-50%. При затлъстяване от първа степен - 20%, при втора - 30%, при трета - 40%, при четвърта - до 50%.

Най-добър е балансиран хранителен режим, съдържащ достатъчно белтъчини и необходимите за организма витамини, незаменими аминокиселини и микроелементи.

Основно изискване е рязкото ограничаване на въглехидратите и мазнините. Количеството на въглехидратите трябва да бъде между 100 и 150 гр дневно. Мазнините се ограничават на 50-70 гр дневно, а белтъчините - от 100 до 110 гр дневно.

Основни продукти на всяко ядене трябва да бъдат: нетлъсто месо (телешко), риба и птици, яйца, обезмаслени млечни продукти, зеленчуци.

На масата трябва да се яде бавно, 4-5 пъти дневно, храната да се разпредели на малки порции. Солта трябва да се ограничи.

След хранене да не се получава чувство за ситост, но не и чувство на глад, защото това би попречило отслабването. Също така добре е след като се нахраните да избягвате почивки и сън.

Препоръчва се 1 път седмично да се прави разтоварващ ден.

Необходимо е да се спазват часовете на хранене. Този фактор оказва влияние върху метаболизма. Прието е, че интервалът между закуската, обеда и вечерята не трябва да бъде повече от 6 часа. Най-правилно е да се закусва в 7 часа, да се обядва в 13 часа, а вечерята да е в 19 часа, с междинни закуски, например от плод. Веднъж седмично теглото трябва да се контролира.

отслабване с диета

Как да отслабна с диета?

Като начало не трябва да се предприемат най-строгите диети. В първите дни намаляването на теглото е по-интензивно.

Диетата продължава, докато се постигне желаното тегло. След това трябва да се поддържа ефектът на отслабването с хранене с подходяща енергийност.

Следва да се намалят наполовина храните, богати на въглехидрати и мазнини.

За подтискане на чувството на глад да се приема белтъчна храна. Ако при диетата теглото не се понижава е необходимо да се премине на по-строга.

Не забравяйте, че отслабването е продължителен процес и ако се налага трябва да се спазва цял живот.

Прибавете към диетата си всеки ден разнообразни упражнения за отслабване.

Скоро ще привикнете към правилното хранене и спорт, а радостта от постигнатите резултати ще компенсира ограниченията.