Масаж с мед против целулит

Почти няма жена, която да не мечтае да се избави от целулита. Днес ще ви разкажем за един прост, но много ефективен начин да се освободите от "портокаловата" кожа - меден масаж против целулит. Фактът, че може да го изпълнявате в домашни условия, го прави безценно средство в борбата с целулита.

Портокалова кожа

За полезните свойства на меда може да прочетете повече в статиите: Пчелен мед и 10 причини да пием топла вода с мед сутрин. Положителният ефект от медения масаж може да се почувства моментално. Той действа успокояващо за духа и тялото и ще ви изпълни с енергия. Ето ползите от него:

  • Премахва токсините;
  • Успокоява цялата нервна система;
  • Подобрява кръвообръщението и обмяната на веществата;
  • Подобрява лимфния поток;
  • Почиства, хидратира и омекотява кожата, повишава нейната еластичност;
  • Намалява целулита, придава стегнатост на тялото и тонизира кожата;
  • Премахва умствената и физическа умора;
  • Пречиства тялото, повишава имунитета и способността на организма да се изчисти сам от вредните вещества;
  • Има заглаждащ и подмладяващ ефект.

Масаж с мед

Какво ни трябва за масажа?

Необходим ви е течен мед, единственото условие е да не е захаросан. Като допълнение към меда може да използвате етерично масло, което да подсили антицелулитния ефект.

Как се прави меден масаж?

Втривате мед в кожата (около 2 с.л) със сухи ръце, допирате дланите плътно и отлепяте. Постепенно тези движения трябва да стават по-силни. Така създавате вакум ефект, който не е много приятен и ще зачерви за момент кожата, но пък е много ефективен против целулит. Ако имате време може да загреете кожата си като предварително направите 5 минути обикновен масаж.

Меденият масаж правете 10-15 минути или докато медът побелее. След това измийте с топла вода вода кожата. За да се постигне максимален ефект на изчистване от токсините оставете кожата да почине от сапуни, лосиони за 10-12 часа. Вземете си душ, но нека е само с вода.

Масаж с мед - ефект

За най-голям ефект меденият масаж трябва да се прави около 15 пъти, през ден. Ефектът от процедурите зависи много от качеството на меда. Колкото по-високо е неговото качество, толкова по-голямо ще е лечебното му действие. Такъв вид масаж не се препоръчва, ако сте алергични към мед, имате разширени вени или сте бременна.

Макар масажът с мед да е сочен за едно от най-ефективните средства в борбата с портокаловата кожа, сам по себе си, той не е достатъчен. Освен масаж е необходимо да подобрите своята диета и да спортувате редовно. Комбинирайте тези 3 неща и съвсем скоро ще забележите намаляване на целулита.