Домашни маски против целулит

Целулитът е досаден проблем, който е способен да развали настроението на всяка жена. Избави се от портокаловата кожа у дома, без да се налага да ходиш на скъпи процедури в козметичните салони. Първата стъпка, за да изгладиш кожата е да премахнеш мъртвите клетки с помощта на пилинг, а след това приготви някоя от домашните антицелулитни маски.

Маски против целулит - кафе

Маска с кокосово масло

Нанеси кокосово масло на зоните с целулит и след това със суха четка за 5-10 минути масажирай, но внимателно, за да не нараниш кожата. Като страничен ефект е възможно да усещаш кожата си по-чувствителна. За видими резултати изпълнявай в продължение на месец.

Ползата от кокосовото масло: Подходящо е за всеки тип кожа. Хидратира много добре кожата, а неговите антиоксидантни свойства я предпазват от преждевременно стареене.

Маска с ананас

7-10 с.л настърган ананас смеси с 2 с.л зехтин и нанеси на портокаловата кожа за 5-10 минути. Отмий с топла вода.

Ползите от ананаса: Има приятен ексфолиращ ефект и премахва мъртвите клетки. Придава на кожата еластичност, почиства, овлажнява и възстановява. Ананасът съдържа витамин С и алфа-хидрокси киселини, които забавят стареенето на кожата.

Маска с горчица

Разреди 2 с.л суха горчица на прах с 2 с.л гореща вода и добави мед. Нанеси на проблемните зони. Възможно е да усетиш леко парене. След 15 минути отмий с топла вода.

Ползата от горчицата: Пречиства кожата от мъртвите клетки и от вредните вещества. Подобрява циркулацията на кръвта в проблемните зони, а резултатът е гладка и тонизирана кожа.

Маска със сок от грозде

5 супени лъжици сок от грозде смеси с 1 ч.л мед и 2 ч.л от любимия ти крем за тяло. Нанеси на кожата за 15 минути и след това измий с топла вода.

Ползи от гроздовия сок: Овлажнява, омекотява и освежава кожата. В състава му влизат винена, ябълчена киселина и малко лимонена киселина. Винената киселина е естествен ексфолиант и дарява кожата с изобилие от антиоксиданти. Сокът от грозде е подходящ за мазна и комбинирана кожа. Ако кожата ти е чувствителна, направи предварително тест дали е подходящ или не. Гроздовият сок стяга и тонизира кожата.

Маски против целулит с кафе

Едно от най-ефективните домашни средства за борба с целулита е кафето. Кофеинът стимулира обмяната на веществата и премахва токсините. За рецептите ти трябва кафе на зърна, което да смелиш. Колкото е по-свежо кафето, толкова повече кофеин ще съдържа. Прави процедурата 2 пъти седмично.

- Маска с кафе и хума (козметична глина)

Смеси кафето и хумата с малко вода, до получаване на гъста каша. След душ нанеси маската на проблемните места. Масажирай 5-10 минути и остави да действа от 30 минути до 1 час. След това отмий с хладка/топла вода.

Недостатък на тази процедура е, че изисква доста време за изпълнение.

- Маска с кафе и кисело мляко

Смеси 2 с.л кафе с 6 с.л кисело мляко. След душ нанеси на местата с целулит и масажирай 10-15 минути. След това отмий с топла вода.

- Маска с кафе и овесени ядки

Смеси 2 с.л кафе, 3-4 ч.л фини овесени ядки и 1 с.л сметана. След душ нанеси на мокра кожа и масажирай за 10 минути. Отмий с топла вода. Маската е подходяща за суха кожа, ако кожата ти е мазна замени сметаната с кисело мляко.

За най-добър резултат изпълнявай маските всеки ден в продължение на поне 10 дни. Обърни внимание дали не си алергична към продуктите. Прави домашните процедури против целулит след душ, за да бъде кожата чиста и да може да усвои по-добре ценните съставки. Нанасяй маските с масажиращи движения.

Но имай предвид... тези маски не са магическо средство за премахване на целулит. В случай, че не спортуваш редовно, не се храниш здравословно и не пиеш достатъчно вода, няма как ефективно да ти помогнат в борбата с целулита, нито пък ще предотвратят появата му.

А ти как се бориш с целулита?