Оптимално хранене вместо строги диети

Какво е оптимално хранене?

Оптимално хранене, означава да си осигурите най-добрия възможен прием на хранителни вещества, за да помогнете на тялото и мозъка си да бъдат колкото е възможно по-здрави и да работят колкото може по-добре.

Оптимално хранене

Какво разбираме под хранителни вещества?

Под хранителни вещества разбираме веществата, от които е изградено тялото ни. Това са протеини, въглехидрати, незаменими мастни киселини, витамини, минерали и вода. Например, кожата се възобновява на 21 дни, костите могат да се възстановят за 6 седмици, лигавицата на храносмилателния тракт се обновява на всеки 4 дни. След пет години ще бъдете почти напълно нов човек.

Тялото е невероятен възстановяващ организъм, който постоянно се само регулира и подмладява. Без правилните хранителни вещества този процес се забавя. Причината - не възстановяване на клетките на тялото точно така, както би трябвало. А при съвременен начин на хранене, при липсата на хранителни вещества и наличието на безброй изкушения поддържането на здраво тяло е предизвикателство за всеки.

Според направено проучване 85% съобщават за недостатъчна енергия, 81% не ходят по голяма нужда всеки ден, 64% са напрегнати, 62% са подпухнали, 56% имат суха кожа, 45% са депресирани, а 64% от жените страдат от предменструален синдром. В никакъв случай не искаме да ви успокояваме, че не сте единствени. Чрез оптималното хранене обаче може да се справите с тези проблеми.

С оптимално хранене можете:

  • Да подобрите яснотата на мисълта, настроението и концентрацията.
  • Да увеличите коефициента си на интелигентност.
  • Да повишите способностите си за физическа работа.
  • Да подобрите съня си.
  • Да повиши устойчивостта си на инфекции.
  • Да се предпазите от заболявания.
  • Да удължите живота си.