Пастет от яйца и сирене (с авокадо)

Яйченият пастет със сирене е елементарен за приготвяне, но много вкусен. Една идея, която леко променя рецептата е вместо краве масло да използваш авокадо.

Сандвич с яйчен пастет и авокадо

За какво е полезно то? Авокадото е плод богат на добрите за здравето мононенаситени мазнини, калий, витамин Е и К, фолиева киселина, лутеин, магнезий, фибри, витамин Б6 и С и т.н. Супер храна за мозъка, намалява лошия холестерол, високото кръвно налягане. Има противовъзпалително и антиоксидантно действие.

Авокадото помага за отслабване и е източник на красота. От него може да си направиш домашна маска за суха или изгоряла от слънцето кожа.

За най-добър вкус авокадото трябва да е тъмнозелено без петна и добре узряло. Ще разбереш, че е добре узряло, ако поддава леко при натиск по кората. В случай, че не е - остави го на стайна температура, докато узрее.

Пастет от яйца и сирене (с авокадо)

Време за приготвяне: 15 минути.

Хранителна стойност за яйчния пастет: *

Калории: 361
Протеини: 25 гр.
Въглехидрати: 4.8 гр.
Мазнини: 26.2 гр.

* Не включваме в сметките маслото или авокадото - зависи кое ще избереш и добавиш към рецептата. В зависимост от това е добре да знаеш, че...

50 гр краве масло съдържа:

Калории: 358.5
Протеини: 0.43 гр.
Въглехидрати: 0.03 гр.
Мазнини: 40.56 гр.

100 гр авокадо съдържа:

Калории: 160
Протеини: 2 гр
Въглехидрати: 8.5 гр.
Мазнини: 14.7 гр.

Необходими продукти:

2 яйца
100 гр сирене
Краве масло или 1/2 авокадо

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата. Докато са още топли ги обели и настържи заедно със сиренето. Добави намачканото авокадо (с малко лимонов сок, за да не потъмнее) или краве масло. С готовия пастет може да си направиш вкусен сандвич за закуска.

Приятно хапване!