Рецепти за здравословна закуска

Правилната закуска зарежда организма ни със сила и енергия. Диетолозите смятат, че ако човек редовно не закусва това води до намаляване на обмяната на веществата. Всеки си има любима закуска, но е добре да бъде разнообразна и здравословна.

Популярни закуски са мляко, мюсли, препечена филийка, сварено яйце, сухар, шунка, плод, сандвичи, кроасан. От напитките портокалов сок, кафе, чай. Предлагаме ви примерни рецепти за вкусна и питателна закуска. С тях по-скоро ще поддържате своята красива фигура. Ако сте решили да отслабвате, не се отказвайте от закуската, а я направете от по-леки храни.

Рецепти за лека закуска при отслабване и диети

1. Закуска с круша
Разбъркай половин круша, нарязана на тънки парчета и 100 г гроздови зърна с 2 с. л. мюсли и половин кофичка кисело мляко. Подслади с мед, ако ти е по-вкусно така.

2. Сандвич с репички и краставица
Една филия ръжен хляб намажи с ниско маслена извара. Гарнирай сандвича с колелца репички и краставици. Хапни си и допълнително репички и краставица.

3. Закуска с ябълка
Нарежи на кубчета една голяма ябълка в дълбока купичка. Добави 3 с. л. мюсли и полей със 100 мл ниско маслено прясно мляко.

4. Сандвич с яйце
Едно черно хлебче разрежи на две и намажи с ниско маслен маргарин. Нарежи на колелца едно твърдо сварено яйце и един домат. С тях напълни хлебчето. Посоли на вкус.

5. Плодов сандвич
Разрежи една пълно зърнеста кифличка и я намажи тънко с разбита сладка сметана. Гарнирай я с почистени от костилка сливи или череши. Може да правиш експерименти и с други плодове.

6. Сандвич със зеленчуци
Разрежи на две едно пълно зърнесто хлебче. Покрий половинките с листо маруля. Отгоре сложи тънко парче шунка, върху него ябълка и морков, нарязани на лентички.

Тези рецепти, можеш да използваш, за да си приготвяш и нещо леко за похапване през целия ден. Каква е твоята здравословна и диетична закуска може да споделиш в коментарите след публикацията.