Диети и отслабване - Тайната

Здравейте!

Знам, че този сайт за диети изглежда малко грозничък, но за сметка на това ще Ви е много полезен, ако искате да отслабнете. Сигурно вече сте опитвали безброй много диети, хапчета, фитнес уреди, тренировки и т.н. И да, знам, че сигурно нямате особен напредък. Ще се опитам да обясня защо това се получава и изобщо какво е напълняването.

Казвам се Васил Тошков и от 7 години се занимавам сериозно с фитнес. Не съм дебел и никога не съм бил, но се интересувам от темата за "диети" и отслабване. Изчел съм безброй книги по темата, помогнал съм няколко хора да отслабнат. Като за начало - забравете думата диети. За да отслабне човек е необходимо да се промени начинът и културата на хранене и то завинаги. Не става за дни, нито за месеци. Всичко е до воля и приспособимост.

Хората сами избират как да изглеждат и приказки от рода "такава ми е структурата", "така съм си родена" и подобни са нищо друго, освен оправдания за хранителната ни и физическата ни култура. Много са малко хората, които се раждат с някакво заболяване, което е причината за пълнеенето им. Най-вероятно Вие сами сте се докарали до наднорменото тегло. За това са способствали и измислени диети от жадни за пари измамници.

Както казах - нещата не стават от веднъж или с някаква еднократна процедура. Трябва човек коренно да промени живота си, за да има желаното здраво и красиво тяло. И трябва да вярва, силно да вярва в това. Вашето положение най-вероятно е влошено от вредни за здравето диети и процедури, които са с необратим разрушителен ефект.

Отдайте се на здравословен живот. Не пийте, не пушете. Измислете си спорт и станете добри в него (шахът не върши работа). Нека този спорт да Ви осигурява 30-90 минути натоварване на ден. Аз лично предпочитам велоергометър с темпо 30Км/ч. за около 30-60 минути. Скачане на въже също е много добро решение. Най-добре изкачване на стълби. Тренирайте и за мускули, те горят мазнини!

Освен физическата активност, трябва да промените и храненето си. Наблегнете на протеините и сложните въглехидрати (ориз, варени картофи, овесени ядки, пълнозърнест хляб...). Винаги закусвайте и се хранете минимум 5, максимум 7 пъти на ден на малки порции. Избягвайте тежки хранения вечер, тогава наблегнете на зеленчуци и храни, богати на белтъчини. Старайте се храненията да са в едни и същи часове! Така ускорявате метаболизма. Осигурявайте си необходимото количество протеин чрез риба, месо (пилешко), мляко и хранителни добавки.

Това е всичко! Оттук нататък е нужно само постоянство. И разбира се, не е нужно да се вманиачавате. Полезно е и един път на 10 дена да ядете каквото си искате, нарича се "фаза на зареждане". Не сменяйте режима си на хранене рязко (не можете), трябва да е постепенно, примерно за 2-4 седмици. Спете достатъчно и всичко ще е наред. Няма да обяснявам в детайлно защо така ще отслабнете - проверете си сами. Но всичко това и само това РАБОТИ и ЗДРАВОСЛОВНО.

И, повярвайте ми, друг начин няма. Диети и подобни имат само вреден и йо-йо ефект, като нещата стават по-зле за Вас и здравето Ви в последствие. Аз лично съм се ориентирал към фитнеса, храня се здравословно, въпреки че съм с хубаво тяло. Чувствам се идеално и съм по-здрав от всякога. Поставям здравето на първо място и всичко правя именно заради него. Съветвам и Вие така да правите. Един живот ни е даден и всичко зависи от тялото ни.

Ето някой храни, от които трябва да се откажете:
Вредни храни

Ето някой храни, към които трябва да се пристрастите:
Полезни храни

Интересувайте се за други храни. Всеки си има собствен вкус. Четете книги за Фитнес, дори за Културизъм. От това по-добър наръчник за отслабване няма. Аз лично имам по 15 килограма разлика лятото и зимата, като зимата не съм дебел, дори си имам плочки на корема. Просто със здраво тяло можеш да изглеждаш както си искаш. Ще допълвам тази статия с времето, защото определено има още какво да се каже по темата.

И помнете: "Човек е такъв, какъвто се възприема". Това е също толкова важно за успеха Ви, колкото и вярата, че нещата ще се получат. Всичко опира до воля, не до диети, хапчета и подобни. И да... всеки може да изглежда както си поиска, особено в днешни дни, когато има хранителни добавки и литература за всичко.

С пожелания за успехи: Васил Тошков