Витамините - първото и най-важното за деня

В зимните месеци, когато слънчевите дни стават рядкост, а температурите по-ниски, организмът бързо изчерпва запасите си от витамини. Таблетките с витамини, ако са от реномиран производител, са едно от решенията. Безспорно най-доброто решение за набавяне на витамините, обаче, са храните, които ги съдържат в естествен вид.

витамини

Броколите, чушките, птичето месо и млякото са изключително ценни доставчици на витамин В.

Най-много витамин В6 има в бананите, авокадото и покълналите житни зърна.

Когато организмът ви има нужда от витамин В12, най-бързо ще му ги набавите, ако добавите към храната си мляко, сирене и риба!

Тук правя малко отклонение, за да ви напомня, че от витамини В, В6 и В12 се нуждае и кожата ви! Не я лишавайте от тях. Просто попитайте козметика си, кои маски и кремове трябва да изберете?

За да бъде кожата ви свежа и еластична има нужда от насъщният колаген. За неговото образуване важна роля играе прочутият витамин С, който се съдържа в невероятни концентрации в шипките, гроздето, чушките и цитрусовите плодове!

За да поддържате тургура на кожата си и за да стимулирате растеж на косата, имате нужда от биотин. Яжте гъби, бобови култури и зелени салати – той е там!

А за да има кожата ви достатъчно енергия през зимния период, не я лишавайте от ниацин! Има го в изобилие в ръжените изделия и фъстъците!

И пийте вода! Много вода. Това е идеалнaтa козметична рецепта за здрав и свеж тен.