Лесна седмична диета (минус 1-2 кг)

Предлагаме ви диета богата на протеини и витамини. Ако една седмица всеки ден поемате само посочените в менюто продукти ще усетите, че сте свалили излишните 1-2 килограма.

Свалете 2 кг за седмица.

Дневно меню

Закуска:
- Чаша билков чай. Забравете за възбуждащите напитки (кафе, кока кола, силен черен чай и др.), за да се чувствате спокойни.
- 40 г хляб (за предпочитане ръжен), З0 г сирене (или кашкавал) за доставяне нужното количество калций на организма по време на режима. Млечните продукти са най-добрия източник на този елемент. Неговият дефицит предизвиква умора и отслабва нервната система.
- Плодове, високо витаминозни за повишаване съпротивителната сила на организма и за тонус. Съдържащите повече витамин С и про витамин А плодове, като ананас, мандарина, портокал, манго, киви... а също ябълка, круша с добавка на лимонов сок прогонват умората и се отразяват добре на кожата.

Обяд:
- Цитрусов плод или 1 чаена чаша доматен сок.
- Порция не тлъсто варено или печено месо (100-150 г) или риба (150-180 г) на фурна (варена) по възможност З-4 пъти седмично за задоволяване на нуждите от желязо. Рибата е добър източник на протеини и витамини от групата В, а също и на желязо (макар и в по-малко количество).
- Пресни зеленчуци според предпочитанията Ви: цветно зеле, спанак и др. (в 100 г се съдържат от 15 до 40 калории). Не се колебайте за една голяма порция. Тя съдържа оптималното количество минерали и витамини.
- Кисело мляко (натурално или плодово).

Вечеря:
- Порция ястие с пресни зеленчуци и нишестени продукти за задоволяване на апетита и поемане на необходимото количество магнезий. За предпочитане са оризът и картофите (в 100 г се съдържат от 40 до 75 мг магнезий).
- 40 г сирене и 20 г ръжен хляб.
- Плод, богат на витамини.

Освен посоченото примерно меню се препоръчва 1,5 л вода на ден за премахване на токсините и хидратиране на кожата. Не забравяйте: Няма по-добър грим за вашия тен от водата!