Гимнастика за добре закръглен ханш

На всички, които мечтаят за красива фигура, се препоръчва освен подходяща диета и малко повече движение. В тази статия ви предлагаме 6 различни упражнения, отнемащи около 10 минути. В края на статията сме добавили и 4 процедури за красива кожа, които всяка дама може да направи в домашни условия.

Гимнастика...

Упражнения за ханш

Упражнение 1: Изходно положение основен стоеж, краката са събрани един до друг, ръцете се поставят на кръста. Изпълнява се движение замах вляво и вдясно, само с ханша, без да се раздвижват краката. Не се движат главата и шията. В двете посоки (по 10 пъти).

Упражнение 2: От същото положение се повдига левият крак, коляното е сгънато - хваща се с лявата ръка. След това се изнася кракът вляво (без да се изправя коляното и без да се пуска ръката, после се връща в изходно положение). Упражнението се прави и с десния крак. За двете посоки - по 10 пъти.

Упражнение 3: Положение седеж върху петите. Двете ръце се изнасят напред, а тялото се премества в седеж вляво, после вдясно. При всяко преместване тялото и гръбначния стълб са изправени (10 пъти).

Упражнение 4: От положение легнали по гръб на пода, ръцете изпънати до тялото, краката изпънати един до друг. Повдигате десния крак, без да сгъвате коляното, задържате и връщате крака на пода - 10 пъти. Същото се изпълнява и с левия крак.

Упражнение 5: От положение седеж с разкрачени крака ръцете се опират зад гърба към пода. Повдига се единия крак и с него се изписва цифрата осем във въздуха. Същото с другия крак (10 пъти).

Упражнение 6: Изходно положение колянка, ръцете се опират към пода. Изнася се десния крак назад и нагоре, след това - сгънат в коляното напред, под тялото почти до лакътя на дясната ръка. Същото движение се изпълнява с левия крак. (по 25 пъти).

Красива кожа в домашни условия

Все едно дали правите диета за отслабване или не - стройната фигура личи най-добре, когато кожата е гладка, стегната и поддържана. Това важи с още по-голяма сила за дупето. Ето няколко предложения, които да изпълнявате в къщи:

Масаж

С четка в посока нагоре и надолу (към талията и бедрата) отстранява мъртвите клетки на роговия слой и премахва пъпчиците. Прави се на сухо или след къпане, ако е възможно, всеки ден.

Пилинг с кърпа от груба тъкан

Като масажа с четка, но се прави сутрин. Освен че прави кожата гладка, стимулира кръвообращението в нея - става розова.

Пилинг със сол

Прави се веднъж в седмицата, като се смеси една шепа ситна морска сол с малко вода. С рядката каша се масажират проблемните зони - от бедрата до талията в продължение на 3 минути. Кожата се снабдява с полезните за клетките минерални вещества от солта - натрий, магнезий, калций и йод.

Маска с лечебна кал

Два пъти в седмицата кожата на седалището се намазва с лечебната каша. Така се спомага очистването на кожата от токсични вещества. Освен това под слоя кал се задържа топлина, която стимулира кръвоснабдяването, кожата става мека и розова.