5 упражнения за отслабване на корем

Преди да започнете гимнастиката направете загряване. Хубавото на тези упражнения за корем е че не отнемат много време, лесни са и може да ги изпълнявате в къщи. Упражненията за отслабване на корем правете 2-3 пъти седмично. Всичко, от което се нуждаете е постелка, спортен екип и малко свободно време.

Изпълнете упражненията за корем последователно без почивка. Всички упражнения 1-5 изпълнени веднъж са 1 серия, така последователно направете 2-5 серии. Ако сте начинаещи изпълнявайте серията от 5 упражнения с междинна почивка от 5 минути. С времето намалявайте почивките, докато започнете да изпълнявате сериите една след друга без почивка.

Когато тренировката за отслабване стане прекалено лесна, може да добавите тези упражнения за плосък корем.

Упражнение 1

Легнете по гръб и отпуснете ръцете покрай бедрата. Повдигнете бавно горната част на тялото и краката, като едновременно с това кръстосвате ръцете и краката. Бавно се върнете в първоначално положение. Повторете 20 пъти.

упражнение 1

Упражнение 2

Легнете по гръб, разтворете краката на ширина на раменете, ръцете също, с длани, обърнати надолу. Разтворените крака повдигнете вертикално, бавно ги съберете и отпуснете вляво на пода. Отново повдигнете и върнете в изходно положение. Упражнението се изпълнява последователно вляво и вдясно по 10 пъти.

упражнение 2

Упражнение 3

Легнете по гръб, краката са леко свити в коленете, опрени на стъпалата. Ръцете са разтворени на ширината на раменете с длани, обърнати нагоре. Изправете се бавно, като лявата ръка опрете на дясното коляно. Задръжте 5 секунди. Върнете се в изходно положение. Повторете по 20 пъти с лява ръка - десен крак и обратно.

упражнение 3

Упражнение 4

Разкрачен седеж. Наведете назад горната част на тялото, съберете и повдигнете двата крака и ги изнасяйте последователно вляво, вдясно, а двете ръце обратно - вдясно, вляво. Повторете за всяка страна по 20 пъти.

упражнение 4

Упражнение 5

Легнете по гръб, ръцете са зад тила. Бавно се изправяйте до седеж, като срещате ляво коляно с десен лакът. Задръжте 5 секунди. Върнете се в изходно положение. Повторете по 20 пъти.

упражнение 5