Каланетика - упражнения за корем

упражнения за корем

В поредица от статии, ще Ви представим серия упражнения за отслабване от каланетиката, за различните проблемни области. За тази първа статия избрахме няколко лесни и ефективни упражнения за корем. Прочетете кратките ни съвети и започнете с упражненията веднага!

При каланетиката се натоварват точно определени проблемни зони. Упражненията за корем могат да се изпълняват и от начинаещи. Дори без да спазвате диета след 10 тренировки ще забележите промяна във фигурата си. Но помнете трябва да сте постоянни и да тренирате редовно.

Упражненията се правят бавно и плавно, без резки движения. Може да правите почивки и сами да определяте темпото си. Преди да започнете да се упражнявате направете загряване. Завършете тренировката с разтягащи упражнения. Като начало правете упражненията 3 пъти седмично.

Упражнение 1

Изходна позиция: легнете по гръб на пода със свободно свити крака, стъпалата - опрени на пода, отдалечени на педя едно от друго, стегнете таза. Сложете десния крак върху лявото коляно. Повдигнете главата и изпънете ръцете успоредно на тялото. От тази позиция правете леки движения напред. Изпълнете 30 пъти.

Упражнение 2

От същата изходна позиция (както в предишното упражнение) притеглете краката към гърдите, изпънете ги нагоре и разтворете навън. Стегнете таза. Повдигнете главата. Изпънете ръцете между краката, успоредно една на друга. Движенията са същите като в горното упражнение. Повторете 30 пъти.

Упражнение 3

Останете в лежащо положение, краката - прибрани и свити. Изпънете ръцете успоредно на тялото. Стегнете таза. Повдигнете стъпалата на около 20 см от пода. Движете краката 30 пъти напред и назад. Поддържайте напрежение между гръдния кош по посока към пъпа.

Упражнение 4

Енергийно упражнение - седнете на пода със свити пред тялото крака и ходила, долепени едно към друго. Изнесете горната част на тялото напред, гръбначният стълб и главата да са в една права линия. Подпрете се странично на дланите, като при това натискате коленете навън. Изпълнете 30 пъти.