Каланетика упражнения за крака

Каланетика упражнения за крака

Калан Пинкни обещава, че само след 10 тренировки ще сте по-млади с 10 години. И още 1 час каланетика е равен на цял ден аеробика. Затова публикуваме още една серия упражнения от каланетика - упражнения за крака. Макар и плавни движенията в тренировката ще натоварят мускулите и ще подобрят фигурата ви.

Разгледайте други каланетика упражнения от блога:

Каланетика - упражнения за корем
Каланетика - упражнения за талия и бедра
Упражнения за дупе от каланетиката

Упражненията за краката повтаряйте по 30 пъти всяко.

Упражнение 1

Заемете разкрачен стоеж (на една ръка разстояние между стъпалата). Китките на ръцете да лежат свободно върху облегалката на стол или на лост. Застанете на пръсти, изправете гърба, стегнете таза и го изнесете леко напред. От това положение се опитайте да изтласкате на сантиметър таза по посока към пъпа. Изпълнете 30 пъти.

Упражнение 2

Застанете пред лоста или облегалката на стола. Поставете петата на десния крак върху лоста. Стегнете таза. С лявата ръка хванете десния прасец, като същевременно завъртите горната част на тялото надясно и с дясната ръка хванете седалището. Задръжте опъването за 30 секунди, след което сменете страната. (Изпълнете упражнението, като поставите на лоста левия крак.)

Упражнение 3

Изправете се на една крачка пред лоста, стъпалата успоредно разположени. Подпрете горната част на тялото на двете ръце. Стегнете таза, гърбът е в една права линия с главата. Направете крачка напред с левия крак, като се повдигнете на пръсти, така че тежестта да падне върху десния. Повторете изпъването на краката до 30 пъти. Сменете краката.

Упражнение 4

Седнете с прибрани и изпънати крака. Свийте левия крак. Стегнете таза. Хванете с лявата ръка десния крак от външната страна на стъпалото. Сега изтласкайте петата напред, а седалището на протегнатия крак назад. Мислено си представяйте, че кракът става все по-дълъг. Задръжте опъването 30 секунди, след това сменете краката.