Кубчета лед за кожата на лицето - домашна криотерапия

Студените процедури се използват при суха, повяхнала, нормална и мазна кожа. Терапията се извършва като самостоятелна, освежаваща, почистваща, тонизираща и най-вече стягаща мускулатурата процедура. При това не е необходимо да ходите в салон за красота, за да си осигурите сияйна и подмладена кожа на лицето.

Криотерапия в домашни условия

За суха и повяхнала кожа направете запарка от следните билки:

20 гр градински чай
20 гр лайка
20 гр бял равнец
250 гр вода

За мазна и проблемна кожа се прибавят:

20 гр невен
20 гр смрадлика
300 гр вода

След като запарката изстине, се прецежда, налива се във формите за лед и се поставя във фризера. Ледените блокчета сложете в кърпа, за да поеме тя топящата се вода. На добре почистеното лице се нанася витамин А или мазен крем. Когато усетите че ледът е започнал леко да се разтапя, започвате леко да обтривате с двете ръце по масажните линии т.е от центъра към периферията на лицето.

Леденият масаж на лицето се прави не повече от 10 минути. Всяко движение се повтаря 3-4 пъти. Кубчетата с лед може да бъдат приготвени само с минерална вода или друга билкова отвара по избор според типа кожа.

Препоръчително е криотерапията да се прави в продължение на 8-10 дни ежедневно. Като след всяка процедура, наплискваме лицето си със студена вода. Ако имате спукани капиляри, тази процедура не е подходяща за вас.

Добре е да знаете, че по принцип грижите за кожата на лицето се базират на следните правила:

  • Почистване на кожата
  • Подхранване на кожата
  • Защита от вредните влияния

Освен с природна даденост, красотата може да се придобие и усъвършенства с много грижи, умение и постоянство. Създаването на добри навици от най-ранна възраст за поддържане на чистотата, на естетичния вид, правилният режим на хранене, спортуване, сън, чистият въздух, водните и слънчеви процедури са залог за здраве и красота за всеки.