Естествен кристален дезодорант

С увеличаването на странните и токсични вещества, които влизат в състава на съвременните продукти за грижа за кожата, не е никак изненадващо, че все повече хора търсят естествена козметика от природата. Днес ще ви опишем качествата на естествен кристал (Potassium Crystal), който се използва като натурален дезодорант още от античността (особено в Азия).

Кристален рол-он

Заради силните си антибактериални свойства, той не позволява да се появи неприятна миризма от изпотяване. Подходящ е за всеки от семейството, дори за най-чувствителните кожи. Този естествен кристален рол-он не съдържа парабени, парфюми, алкохол и не оставя бели следи. Тъй като е без аромат, може да се съчетава чудесно с любимия парфюм, без да се смесват миризмите.

Други приложения на кристала:

  • Може да се прилага като афтършейв.
  • Действа против миризма на краката.
  • Помага за оздравяването на малки ранички по кожата.
  • Силната миризма на чесън, лук, риба изчезва от ръцете, ако ги измиете под течаща вода заедно с кристала.

Кристалът не замърсява околната среда и е много икономичен - при правилна употреба може да го използвате месеци наред. Нанасяйте го след баня върху влажна кожа. В случай че ще го поставяте върху суха кожа, първо намокрете камъка.

Той ще остави тънък солен слой, който е с алкален характер и съответно неблагоприятен за развитие на бактерии. А без бактерии, няма лоша миризма. Кожата под мишниците ще е свежа и ще диша през целия ден, защото порите не са запушени. След употреба оставете кристала на открито, за да може да изсъхне. По този начин ще удължите живота му.