10 заблуди за отслабването и красотата

красота и отслабване1. Гимнастиката помага за отслабването.

Да се отслабне с помощта на обикновената гимнастика и сутрешната загрявка е невъзможно. За да се отслабне с един килограм, трябва да се изгорят 8000 калории.

За сравнение - половинчасовата усилена гимнастика за крака поглъща 300 калории. Но пък гимнастиката е прекрасно допълнение към курса за отслабване и ускорява метаболизма.

2. В сауната се отслабва.

Потейки се в сауната, действително се губят около два килограма, но това е за сметка на изпаряващата се от организма вода. Загубата на тези "излишни килограми" се възстановява буквално за няколко часа.

3. Съществуват диети, с помощта на които може да се отслабне веднъж завинаги.

Даже успешно преминавайки през програма за отслабване, непременно ще върнеш килограмите си - при условие, че престанеш да следиш за това, какво и как ядеш и не намалиш количеството на мазнините и захарта.

4. За да се отслабне, трябва да се яде по-рядко.

Човек се храни три пъти дневно и това е нормално. Ако се пропусне, да кажем, закуската, то на обяд количеството изядена храна ще бъде два пъти повече. И това също е нормално. А после вече се започва отпадането от нормата.

Организмът вече не е в състояние да изгори струпалите му се наведнъж калории и както всичко живо в природата започва да се запасява и да си складира вещества във вид на мастни натрупвания. Опитите върху мишки показали, че едно и също количество храна, давано на три пъти, не променяло теглото на животните, докато храната един път на ден водела към затлъстяване.

5. От плодовете не се дебелее.

Всички плодове съдържат захар, а значи, снабдяват организма с калории. Някои плодове като гроздето и бананите, например, даже са по-активни в това отношение от хляба и сладкарските изделия.

Затова, докато си на диета, наблягай на дините, грейпфрутите, малините, ягодите, сливите и ананасите. Между другото, ананасите, едни от най-богатите на захар плодове, са безопасни за фигурата, защото съдържат бромелин - веществото, подпомагащо изгарянето на мазнини.

6. Не бива да се премахват бенките и рождените петна.

Ако бенките и рождените петна са разположени в места с голямо търкане в дрехите или променят цвета и размера си, то те непременно трябва да се премахнат. Само, че тази процедура трябва да я правиш не ти, а специалист - козметик или дерматолог.

7. Декоративната козметика разваля кожата.

Използването на грим по никакъв начин не се отразява на състоянието на кожата, ако, употребяваш качествена козметика, с неизтекъл срок на годност. Хубавата кожа е преди всичко наследствен фактор, след това отражение на здравословното ти състояние й, накрая на възрастта. Здравата, поддържана кожа не се страхува от козметика.

8. Фон дьо тенът и течната основа за грим пречат на кожата да диша.

Съвременните основи (бази) за грим имат течна консистенция. Капсулите с активно вещество са толкова малки, че не могат да попречат на кожата да диша. Здравата кожа прекрасно понася такава основа. (Между другото, именно тя защитава клетките от въздействието на слънчевите лъчи, вредните вещества, съдържащи се във въздуха, и загубата на влага.)

9. Витамин А способства за възникването на тен.

Витамин А, както и останалите витамини не оказват никакво влияние върху сдобиването с прекрасен бронзов тен. Това мнение, вероятно, е възникнало заради факта, че каротинът е предшественик на витамина А.

10. Гимнастиката за лице предотвратява появата на бръчки.

Бръчките са досаден признак за остаряването на кожата, предизвикан от недостатъчното изработване на колаген. Гимнастиката не може да повлияе на този процес и да предотврати появата на бръчки. Затова пък с нейна помощ може да се укрепят мускулите на лицето и да се коригират мимическите бръчки.