Софи Марсо за диетите, фитнеса и красотата

Софи Марсо - съвети за красота

Софи Марсо е френска актриса. Попада в киното случайно едва 14-годишна, но пък с главна роля сред хиляди претендентки. За своята игра е наградена със Сезар за най-многообещаваща актриса. Става световно популярна с ролята на принцеса Изабел в „Смело сърце” (1995). Ето какво споделя една от звездите на френското кино за красотата, диетите и фитнеса:

Когато бях малка постоянно се гледах в огледалото, но не защото си мислех, че съм красива. Аз сякаш разговарях със себе си, задавах си въпроси. Забелязвам много момичета, които не могат да престанат да се концентрират върху външността си. Те си измислят проблеми ту с фигурата, ту с лицето. По-късно те пренасочват вниманието си към бръчките. Разбира си, напълно нормално е да се замисляме над това, но в даден момент трябва просто да се спре, просто да се забрави за това - и край.

И на мен ми е приятно, когато ме харесват, но нямам намерение да се посветя изцяло на това. Не се стремя да стана първа красавица. Искам да ме обичат за това, което съм научила, за моите старания, за това, че съм прочела много книги.

Аз употребявам много малко козметика. С течение на времето гримът започна все по-малко да ми харесва. Понякога използвам фон дьо тен, но в малки дози, никога не го нанасям на цялото лице, а само ако имам нужда да маскирам нещо. Аз имам матова кожа с жълтеникав оттенък. Когато се изморявам, ставам зелена! И се старая да го прикрия.

Тайната на хубавата кожа се състои в това, че трябва да се спи много и по-малко да се стои на слънце. Веднъж един от гримьорите ми разказа за това как неговата 80-годишна майка е съумяла да запази великолепна кожата си. Тя се миела с вода и сапун и всеки ден нанасяла на лицето си зехтин. И аз изпробвах тази система. Това е невероятно! Зехтинът твори чудеса. А когато бях бременна всеки ден втривах в кожата си бадемово масло и нямах стрии! Разбира се, малко преувеличавам, като казвам, че не използвам козметика. Все пак, малко крем на никого не е навредил.

След раждането аз ежедневно по половин час правих гимнастика – започвах със загряване, после упражнения за разтягане, упражнения за коремната преса и бедрата. След като започнах усърдно да спазвам този режим, гърбът престана да ме боли. Аз стягам мускулите си там, където това е необходимо. Не съм фанатичка на тема фитнес, просто искам да имам стегнато и хармонично тяло.

Старая се да не преяждам. Не ям месо, обожавам зеленчуците. Единствената слабост, която от време на време си позволявам е… шоколадът. Ям много малко хляб и пържени храни. Банани сигурно не съм яла вече сто години. Нездравословна храна, всякакви там снаксове, сладкиши, хамбургери, въобще не слагам в устата си. За закуска си избирам овесени ядки, кисело мляко, мед, чай с мляко. Старая се да не ям между основните хранения. Вечерям задължително.

Най-много ми харесва да се вслушвам в сигналите на тялото си, и мисля, че постъпвам правилно. Така или иначе, забелязвам, че не ми отива да съм много слаба.