12 правила за правилното хранене при отслабване

Първо трябва да промените навиците си на хранене и да се научите да спазвате няколко правила:

Разпределяйте храната си на няколко малки порции. Те трябва да са достатъчни за пет хранения през целия ден. Минимум четири, но стандартното три не върши работа, ако целим отслабване.

Да, да зная какво си мислите! Следващото правило обаче гласи: Между храненията не яжте безразборна и каквото ви попадне! Никога не пийте течности, докато устата ви е пълна!

Хранете се бавно, спокойно и изискано! След всяка хапка поемайте въздух и оставяйте приборите на масата. Така ще правите принудителни паузи, които скоро ще се превърнат в навик. Дъвчете добре!

отслабване с правилно хранене

Може и да ви звучи невероятно, но растителните храни засищат по-трайно, а освен това съдържат и по-малко мазнини! Идеалният хранителен режим включва много салати от сурови зеленчуци и много плодове!

Да не забравя – за салатите използвайте само висококачествени растителни масла! Най-добре е това да са зехтини или салатни масла от царевица и слънчоглед!

Витамините, за които ще стане дума след малко, са много чувствителни към температурата и кислорода. За това, следвайте следният съвет: Мийте плодовете и зеленчуците за кратко време, но основно! И в никакъв случай не ги режете, ако това не е наложително!

Варете зеленчуците кратко, за да останат леко хрупкави, най-добре ще е да ги ядете сурови! Да, риба!!! Поне един път седмично яжте риба! И най-много три яйца в седмицата, не повече! Нали запомнихте?

Яжте сладкиши с мярка и помнете, че твърдите алкохоли са отрова! Кафето, черният чай и сладките напитки не утоляват жаждата! Идеални за това са минералните води с малко натрий, но повече калций и магнезий, соковете и билковите чайове!