Храни за отслабване и здраве

храни за отслабванеЛимонът облекчава възприемането на информацията, ударната доза витамин С повишава работоспособноста.

Ягодите, неутрализират отрицателните емоции.

Бананите, съдържат серотонин, вещество, необходимо на нашия мозък, за да може той да сигнализира: "Вие сте щастливи!".

Боровинките помагат за подобряване кръвоснабдяването на мозъка, положително влияят на зрението

Смокините, благодарение на съдържащото се в тях вещество, сходно с аспирина освежават главата и правят мозъка възприемчив към нови идеи. Ефирните масла от смокиня разреждат кръвта, мозъкът по-добре се оросява. Затова смокините са особено полезни на хората с творчески професии.

Лукът сваля умственото натоварване и психическата умора. Също така разрежда кръвта и подобрява оросяването на мозъка с кислород.

Орехите укрепват нервната система и стимулират мозъчната дейност.

Морковите стимулират обмяната на веществата и облекчават запаметяването. Не е лошо преди изпит да изядете голяма салата от моркови със зехтин.

Ефирните масла в кимиона прекрасно стимулират нервната система и помагат при отслабване. Добре е да се пие чай от кимион: две чаени лъжички за една чаша.

За тези, които искат винаги да са в добро настроение, препоръчвам пипера. Съдържащите се в него ароматични вещества способстват за отделянето на ендорфини - хормоните на щастието.

Скаридите снабдяват мозъка с мастни киселини, които укпрепват вниманието. Достатъчно е да изяждате по 100 г на ден. Но трябва да имате пред вид, че те се солят след кулинарна обработка.

Зелето понижава активността на щитовидната жлеза и успокоява.