Съвети за бързо отслабване

Увеличихте теглото си с два килограма? Не се притеснявайте - бързо увеличеното по правило бързо се сваля. Ето как ще постигнете това:

Съвети за отслабване

1. Забравете теглилката. Първото условие, за да отслабнете, е пълното спокойствие: скрийте кантарчето в гардероба за 15 дни. Вие ще постигнете желаното тегло, без да изпадате в паника.

2. Определете правилното меню за отслабване. Какво означава това? Разнообразна храна, слабо калорична и достатъчно обилна. Не трябва да прибягвате до глад! Запишете в тетрадка всичко, което ще ядете: закуска, предястие, основно ядене, десерт, като държите сметка във всекидневната храна да включвате пресни плодове и зеленчуци, месо, риба или яйца, бобови храни, растителни мазнини, млечни продукти. Ако огладнеете преди обяд или след обяд, предвидете едно твърдо сварено яйце, ябълка или кисело мляко.

3. Предимство на бульоните и супите от зеленчуци. Чрез тях се поглъща много вода, изхвърлят се токсините, напълват стомаха и отстраняват възможността да се яде повече. Те внасят в организма много растителни влакна, минерални соли, необходими за доброто функциониране на храносмилателната система, за нервното равновесие и доброто действие на мускулите.

4. Гответе леко и хитро. Почти на пара, в не загарящи съдове, на скара, печете в печка, без да слагате мазнина, завивайте яденето във фолио, след като сте го поръсили с подправки. В тенджерата под налягане варете месото заедно със зеленчуците с повече вода и по-малко мазнина. Рибата приготвяйте на пара, а от месото отделяйте предварително тлъстините.

5. Използвайте естествени начини за прекъсване на глада. Например чаша мляко, тънко парче шунка, ябълка, твърдо сварено яйце, грейпфрут, морков, парче краве сирене.

6. Угаждайте си на вкуса. Не трябва да се лишавате от всичко. В малки количества прибавяйте и нещо по-апетитно. Яжте по половин френска франзела дневно, разпределена на 3 части, по едно парче на ядене, даже прибавяйте и една чаша червено вино.

7. Почнете от нула. Имате голям апетит и не правете драма от това, ако сте яли повече през някой от режимните дни. Още на следния ден, за да възстановите равновесието, пийте целия ден 2 литра вода и яжте само храни с белтъчини (яйца, месо, риба) без захар и мазнини. Бъдете внимателни да не претоварите организма с отрови от многото белтъчини! Затова трябва да пиете много вода.