Защо въпреки усилените упражнения не отслабваме?

Няма съмнение, че физическите упражнения са едно от най-добрите неща, които може да направите за вашата фигура и здраве. Правенето на физически упражнения повишава тонуса, прави ни по-концентрирани и намалява риска от рак, диабет и болести на сърцето.

Но това не е достатъчно, за да отслабнете. За да намалите теглото си трябва да разберете, че формулата за отслабване е малко по-сложна. Трябва да се вземат предвид няколко различни фактора.

Фитнес и диети

Да започнем с калориите. По-голяма част от хората превишават изгорените калории по време на упражненията, просто защото обикновено превишават допустимите дневни калории. Помнете може да заличите цяла тренировка само с една кифличка от МакДоналдс.

Апетитът е следващия фактор. Правейки фитнес упражнения хората огладняват и за да компенсират това и да си набавят енергия се хранят повече. А това може да е равносилно на двудневна тренировка и дори повече.

Не може да си кажете: "Днес тренирах, може да похапна малко повече". Математиката е против вас, не се отслабва така. Невъзможно е да отслабнете без тренировки, но и само тренирането не е достатъчно.

Изводът е пределно ясен: освен тренировки са необходими диети и постоянство. Най-вече превърнете тренировките и здравословното хранене в начин на живот.