Упражнения през лятото - съвети

Горещите дни през лятото често стават причина да се откажем от упражненията у дома и тичането в парка. Вземете предвид следващите няколко съвета и ще правите редовно тренировки дори и през най-топлите летни дни.

упражнения през лятото

1. Определете времето за упражнения, така че да избегнете горещата част от деня - избягвайте да правите кардио упражнения за отслабване между 10 сутринта и 6 след обяд. Най-доброто време за тренировки през лятото е сутрин преди изгрев слънце, когато е най-хладното време или вечер след залез.

2. Пийте вода - пийте много вода, за да избегнете дехидратация. Дори и да не сте жадни трябва да пиете вода. Много полезни са и различните спортни напитки, с които си набавяте полезни минерали и соли.

3. Облечете се подходящо - носете лек и светъл спортен екип.

4. Ако тренирате на открито, защитете кожата си със лосион против изгаряне - задължително поне фактор 15, носете шапка и очила. Нанасяйте лосиона 20 минути преди да излезете на открито. Също така е добре да наблегнете на храни, богати на антиоксиданти.

5. Ако прегреете, полейте с вода главата и тялото си.

В случай, че усетите дискомфорт, въпреки тези предпазни мерки, прекратете тренировката. Ако симптомите продължават, се обърнете към специалист.

Упражненията през лятото не са от най-приятните. Бъдете умни и тренирайте през по-хладните части от деня, с подходящ екип и достатъчно вода. Преди всичко вслушвайте се в тялото си и се забавлявайте!