Как да пием повече вода?

Водата е най-важната хранителна съставка от всеки режим, защото 2/3 от човешкото тяло е вода. Тя помага за изхвърляне на токсините от тялото, но дори мъничко обезводняване може да стане причина за главоболие, запек, липса на концентрация, повишаване на температурата на тялото...

Вода

Ето защо е необходимо да приемате препоръчителния дневен прием на вода. Може да го изчислите като умножите килограмите си по 30 мл (това е ориентировъчното количество вода необходимо за 1 кг тегло). Тоест, ако тежите 60 кг, са ви необходими около 1800 мл вода. Прекаленото пиене на вода, също може да натовари бъбреците ви, затова ако не тренирате усилено се придържайте към старото правило от максимум 2 литра вода дневно.

В случай че нямате навика да пиете повече течности през деня, то ще трябва постепенно да започнете да го изграждате. Подготвихме няколко лесни начина да увеличите приема на вода:

1. Вечер сложете чаша вода до леглото си и я изпийте на сутринта или си пригответе топла вода с мед.

2. Винаги носете със себе си малка бутилка (500 мл) с вода, от която да отпивате през деня. Когато я изпиете напълнете отново бутилката. Така ще имате представа и какво количество сте изпили.

3. Заменете газираните напитки с вода и се надяваме да откриете, че водата утолява по-добре жаждата и има 0 калории.

4. Когато пиете плодов сок, опитайте да го разредите наполовина с вода.

5. Водата ще е по-приятна, ако добавите резенче лимон, краставица, джинджифил, мента или я пиете като билков чай.

6. Плодовете и зеленчуците също съдържат доста вода. Така че, хапвайки два плода или две порции зеленчуци ще си осигурите и вода.

7. Когато почуствате глад, изпийте една чаша вода - понякога бъркаме жаждата с глад.

8. Спазвайте следното правило: пийте чаша вода с кафето и две чаши с алкохолна напитка.

Водата е най-тонизиращата напитка, също така най-евтиния и бърз начин да изглеждате добре и да сте здрави. Понякога може да се окаже истинско предизвикателство да изпиете необходимия дневен прием течности. Приложете някои от съветите в тази статия и в рамките на няколко дни ще забележите разликата.

Ползи от водата