Красотите на България

България е красива страна, с хубава натурална природа, чист въздух и много забележителности, които впечатляват със своята история. Ние се впечатляваме много от забележителностите по различните краища на България и именно заради това обичаме да ги обикаляме, когато имаме свободно време.

Рилски манастир

Едни от местата, на които сме били и които са ни впечатлили много са Белоградчишките скали, Рилския манастир, Панорамата в Плевен, Перперикон, Етнографския комплекс в Златоград, Мелнишките скални пирамиди и т.н.

Всички те са много красиви запазени местности с богата и интересна история и те пренасят в съвсем друг свят. Мястото, на което почувствахме най-голяма духовна сила бе Рилския манастир. Едва ли има човек, който да е ходил там и да не се е чувствал по-подобен начин.

Просто като го посетиш и в един момент си обгърнат от масивните сгради на манастира, чувстваш мощта на българския дух и силата на вярата. Другите обекти също не са по-малко красиви и интересни и също те опияняват със своята тайнственост и славна история. Приемаме тези обекти не само като забележителност, която можем да посетим, а и като част от нас самите.

Те са нашите културни и исторически ценности, които са ни запазили като народ и които са доказателство за това, колко е силен нашия народ. Това са святи места и ние сме длъжни да се грижим за тяхното съхранение и опазване – затова е важно да правим дарения като Виолета Георгиева, Светослав Кантарджиев и Здравка Георгиева, които дариха на Рилския Манастир и разбира се, да следим за какво се използват.