Диета с пиле

Не всяка диета предвижда гладуване. Почти всяка диета предполага умереност в яденето. Но има и други методи за отслабване. Например, протеиновата диета. Тя е основана на "илюзията на гладуване": чувстваш се сита, но организмът ти изпитва изкуствено предизвикано чувство за глад. Може да се "гладува" по два начина.

Диета с пиле

Първият - в течение на седмица се яде изключително и само варено пиле. Вторият - редуване: два дни - варено пиле, следващите два дни - варени тиквички или пресни зеленчуци, след това отново пиле и така нататък.

Диетата води до бърза загуба на килограми, тъй като е пример за скрито гладуване. Може да се издържи достатъчно лесно, тъй като човек не се чувства гладен. Диетата като цяло води до загуба на 6 кг за седмица.

В първия случай, протеиновата диета може да бъде разгледана като доста опасна. Възможно е самоотравяне с продуктите от разпадането на белтъчините, също така диетата не е безвредна за храносмилателния тракт и бъбреците.

Вторият вариант е по-приемлив. Особено, ако се съчетае с приемане на комплексни витамини.

Можеш да спазваш диетата, прекрасно осъзнавайки, че тя не е абсолютно безвредна. По-добре е да се въведат в менюто не тлъсти протеини в количество, достатъчно за засищане - на обяд или в качеството им на лека вечеря.

Обаче помни: след всяка редуцираща краткотрайна диета минимум половината свалени килограми се възвръщат за седмица.