Влезте във форма за Коледа с диетични правила

Коледа наближава, а вашият външен вид не е особено блестящ. Затова закачете на видно място диетичния план за влизане във форма, който ви предлагаме, и се придържайте поне от време на време към него.

- Когато сте на гости, не пийте алкохол на гладен стомах. Първо хапнете някаква храна, която е богата на сложни въглехидрати, като филийка ръжен хляб, юфка, печен картоф.

- Никога не преяждайте! Не съжалявайте за изостаналата храна и не я дояждайте, за да не се хвърли!

Упражнение за отслабване

- Ако започнете с предлаганото упражнение, за Коледа ще можете да сложите новата си рокля. Само пет минути сутрин и резултатът ще се почуства още след 2 седмици. Седнете на пода със свити колене, поставете стъпалата си здраво на пода, протегнете ръце напред. Като задържате брадичката си, насочена надолу, започнете бавно да сваляте горната част на тялото си назад към пода, като контролирате движението посредством мускулите на стомаха. Когато раменете ви докоснат пода, започнете да връщате тялото си обратно до изходна позиция. Повторете упражнението 5-10 пъти.

- Ако някой ви подари шоколад или шоколадови бонбони, благодарете високо и ясно... и веднага ги дайте на най-близкото дете.

- Опитайте се да закусвате здравословно всяка сутрин - с кисело мляко и плод, овесени ядки или препечена филийка черен хляб. Не само ще изгубите вкуса към сладките и мазни храни към 10-11 ч, но ще се отървете от сутрешната отпадналост.

- Всекидневно поемайте мултивитамини с добавка на минерали, които съдържат витамин С, Е и бета каротин.

- Ако не е чак толкова студно и мокро, ходете пеша, когато са ви поканили на гости или вечеря. Обуйте си маратонките и когато пристигнете, ги сменете с елегантни обувки.

Хладилникът вече е диетична зона

- Превърнете хладилника си в зона, свободна от мазнини. Зимните ястия не трябва да са мазни и силно калорични. Домашните супи и ястия, в които има зеленчуци и тревни подправки, са много вкусни и не заплашват диетите ви.

- Един ден за разкрасяване седмично ще ви помогне да се чувствате празнично. Направете някакви упражнения, направете си маникюр, яжте здравословна храна и си легнете рано.

- Пийте вода, пийте вода, пийте вода...