Домашни маски за лице - бързи и разкрасяващи

Mаските са идеално средство за хубав тен, за чиста и гладка кожа. Те освежават и стягат кожата, подхранват я с необходимите неща. Ефектът настъпва незабавно! Маските въздействат само върху идеално почистена кожа. Това може да се направи с пилинг, а при по-чувствителни кожи - с подходящ гел за почистване на лице.

Домашни маски за красиво лице

Маските във вид на пяна са подходящи за всеки тип кожа. Обилен слой от тях се нанася върху лицето (от средата - нагоре, встрани и надолу, без да се пропуска шията), оставя се да въздейства 5 минути. Избърсва се с идеално чиста влажна кърпа без да се мие.

Гел-маските са идеално овлажняващо средство. Подходящи са за нормална и суха кожа. Овлажняват приятно, стягат и подобряват кръвообращението.

Крем-маските освежават уморената и отпусната кожа. Нанасят се на дебел слой, оставят се да въздействат около 20 минути, след което внимателно се избърсват с влажна чиста кърпа.

Маските против бръчки имат пилинг ефект. Те просто свалят (излющват) мъртвия рогов слой. След 20-минутно въздействие просто се отлепват.

Докато си с маска за лице в домашни условия е най-добре да полегнеш, да не разговаряш и да не се усмихваш, да мислиш за хубави неща без напрежение.

Плодовите и зеленчуковите маски, които се приготвят у дома имат времетраене 10 до 30 минути, свалят се с леки движения - последователно с топла и студена вода. Домашни маски за лице могат да се правят 2-3 пъти в седмицата.

Маска от авокадо при суха или изгоряла от слънцето кожа:

1 зрял плод авокадо, 1 жълтък и 1 ч.л. лимонов сок се смесват добре, нанасят се върху добре почистената кожа на лицето, шията и деколтето, след което се измиват с хладка вода.

Ябълкова маска 1

Приготвя се от настъргана ябълка, смесена добре с 1 с.л. сметана. Оставя се да действа около 15 минути, след което се изплаква обилно с хладка вода.

Ябълкова маска 2

Настъргана ябълка се смесва с лимонов сок и белтък и се държи 15-20 минути. Има подхранващ ефект.

Лимонова маска

Белтък на пяна и 1 ч.л. лимонов сок се разбъркват внимателно, нанасяш един слой, след засъхването му - още един, докато употребиш цялото количество. Подходяща е за мазна кожа с лунички и петна.

Витаминна маска

Приготвяш кашичка от смачкани ягоди, череши и малини, нишесте и прясно несварено мляко. Времетраене - 15-20 минути.

Забележка: Не забравяй, че за мазна кожа са подходящи киселите плодове!

Освежаваща зеленчукова маска при суха кожа

1-2 неярко оцветени моркова се смесват с 1 жълтък и няколко капки бадемово масло или зехтин. След 20 минути измиваш с хладка вода.

Доматена маска 1

1 домат се пасира, добавя се 1 жълтък и бяло брашно, докато се получи кашичка. Държиш 15 минути и сваляш с топла и студена вода последователно.

Доматена маска 2

1 домат се пасира и се смесва с 2 с.л. овесени ядки или тоалетни трици. Престоява 20 минути.

Тонизираща маска

Настърган картоф се смесва с несварено прясно мляко. Престоява 20 минути.

Избелваща маска с магданоз

Приготвя се кашичка от счукан и прецеден през марля пресен магданоз и 1 ч.л. бяла глина (хума). Държи се 15-20 минути.

Сок от пресен зеленчук

Сок от зеле, моркови или картофи се смесва с 1 жълтък, 1 с.л. прясно мляко и нишесте, за да стане кашичка. Престоява върху лицето 15-20 минути и се измива с хладка вода.

Тоалетни трици

Те са добър съюзник на красотата! Почистват мазната кожа, черните точки, свалят мъртвите рогови клетки и нечис­тотиите. Можеш да се миеш с тях всяка вечер, а веднъж седмично се препоръчва почистваща маска с белтък и тоалетни трици, която се държи 20 минути и се сваля с памучен тампон и кръгови движения.

Ако кожата е суха, мий я с отвара от тоалетни трици: 1 с.л. трици да постои в 200 г вряла вода.

Следете постовете ни и в страницата на Dieti.net в Facebook. Там споделяме последните статии и още много мотивиращи мисли, снимки, видео упражнения, които да ви вдъхновяват и помагат по пътя към стройната фигура!