Естествени фат бърнъри

Фат бърнър (Fat Burner) в превод от английски език означава "изгарящи мазнини". Хранителните добавки, които подпомагат обмяната на веществата и така увеличават изгарянето на мазнини, попадат в категорията фат бърнър. В тази статия Ви предлагаме кратък списък с естествени фат бърнъри. Единствените странични ефекти при тях са, че ще изгаряте по-бързо и по-ефективно излишните мазнини.

Естествен фат бърнър

Упражнения

Всекидневните физически упражнения са важен фактор за изгаряне на мазнините в тялото Ви. Хубаво е да се изпълняват тренировки, които са за цялото тяло, за да подпомогнете процеса на изгаряне на мазнини като цяло. Има различни видове тренировки, които действат като фат бърнър - кардио тренировки, ходене, клякане, определени упражнения от йога и др.

Сън

Последни проучвания на учени, показват, че сънят е най-добрия фат бърнър. Хора, които спят по-малко от 7-8 часа на ден, са предразположени към напълняване. Да спите поне 7-8 часа е лесен и прост метод, който може да следвате, за да намалите теглото си.

Също така, учените са доказали, че хора с наднормено тегло нямат добър сън. Ако чувствате, че не се наспивате добре е хубаво да пиете чаша прясно мляко (ниско маслено) преди да си легнете. Това ще ви помогне да заспите по-бързо и да имате спокоен сън.

Не е за препоръчване да пиете приспивателни хапчета, защото може да се стигне до по-сериозни проблеми със съня в бъдеще.

Зелен чай

Ако търсите напитка, която да ви накара да се чувствате по-свежи и здрави и същевременно да подпомогне изгарянето на мазнини, това е зеления чай.

Фат бърнър храни

Фат бърнър храните са храни, които подпомагат изгарянето на повече калории, отколкото самите те съдържат. Една основна грешка при спазване на диети е пропускането на хранене. Това забавя метаболизма и води до проблеми за организма. В същност тайната на отслабването се състои в яденето и пиенето на правилния вид храна, а не в пропускането, например, на закуска.

Ако се храните с подходящите храни и правите упражнения, ще ускорите метаболизма си и ще изгаряте повече калории, дори няколко часа след приключване на тренировката.

Фат бърнър храните са разделени в три главни групи: цитрусова, богати на целулоза зеленчуци и плодове и млечна група:

- Цитрусова група - включва лимони, лайм, мандарини, киви, портокали, грейпфрут, грозде.

- Богати на целулоза зеленчуци и плодове - зеле, моркови, ябълки, аспержи, диня, червено цвекло и боровинки.

- Млечна група - включва ниско маслено кисело и прясно мляко, сирене.