Отслабване без упражнения

Отслабване без упражненияЗа да изгориш някоя и друга калория дневно, съвсем не е задължително да се абонираш за фитнес залата наблизо и да правиш постоянно упражнения. Има поне девет начина, които ще ти помогнат в отслабването и изгарянето на стотина и повече калории на ден.

1. Танцувай! Танцът е прекрасен начин за забавление, а също и за отслабване! Едва 15 минути активни движения - и смятай, че 100 калории са стопени. А я си представи, колко можеш да изгориш, просто забавлявайки се в дискотеката!

2. Почиствай! Съчетай полезното с полезно! "Основното" почистване на дома, което трябва да продължава не по-малко от 30 минути и да включва миене на под, почистване на ваната и плочките, смяна на чаршафите, ще ти помогне да стопиш повече от 143 калории.

3. Бързай! 15 минути бързо ходене до работа също ще ти помогнат да се освободиш 100 калории. Освен това ще спестиш пари от автобус или такси.

4. Търкаляй! Боулингът не е само приятно прекарване на свободното време. За един час игра можеш да изгориш стотина калории! Но обикновено вечерта в боулинг-клуба с приятели продължава много повече от 1 час и затова, ако участваш активно, ще се избавиш от 400 калории.

5. Поливай! Грижата за растенията също може да бъде доста изморителна. Докато ги полееш, избършеш праха от листенцата им, преместиш, пресадиш. Ако обичаш стайните растения, е добре да знаеш, че за 15 минути "цветни" работи ще изразходиш 100 калории.

6. Извеждай! Кучето е най-добрият приятел на човека. И на жената. Защото половинчасовата разходка с косматия любимец е равна на минус сто калории!

7. Мий! Разбира се, можеш да измиеш колата си, като я закараш на автомивка. Но ако го направиш собственоръчно, то 100 калории ще изгубиш на 25-та минута от процеса!

8. Изкачвай! Да изкачваш и слизаш по стълбите е много добър начин за тренировка и сваляне на килограми. Сметни: ако всеки ден ходиш нагоре-надолу по стълбите по 15 минути, то ще изгориш със сигурност 100 калории!

9. Купувай! Коя жена не обича да пазарува? Между другото един час шопинг терапия изгаря 100 калории! И колкото повече ходиш по магазините и мериш всичко, което ти харесва, толкова повече калории изгаряш.