Каланетика - упражнения за талия и бедра

Продължаваме с поредицата статии за каланетика. В предишната статия Каланетика - упражнения за корем може да прочетете кракта информация за каланетиката и как да изпълнявате правилно описаните упражнения.

каланетика за талия и бедра

Упражнение 1

Коленичете на пода с широко разтворени крака. Стъпете на пръсти и приберете петите. Протегнете ръцете над главата, хванете ги една за друга и така ги извийте, че дланите да сочат нагоре. Гръбначният стълб е изправен, а тазът - стегнат. Повдигнете съвсем леко седалището, а с хълбоците описвайте малки кръгове - 10 пъти надясно, 10 пъти наляво. Правете го бавно, като постепенно качвате до 30 пъти.

Упражнение 2

Седнете и свийте силно в коляното десния крак, така че то да сочи височината на гърдите. Левия крак свийте назад, като при това се подпрете на дясната ръка. С лявата ръка хванете лявото стъпало и го теглете към седалището. Стегнете таза. Повдигнете таза нагоре към пъпа. Задръжте опъването за 30 секунди и сменете страната.

Упражнение 3

Легнете по гръб на пода. Главата, раменете и ръцете остават на пода. Свийте краката в коленете и ги притеглете към гърдите, после изпънете краката нагоре. Повдигнете таза. Стегнете мускулите на седалището така, че петите от само себе си да се извъртят навътре. Задръжте напрежението, като броите до 30, и отпуснете.

Упражнение 4

Легнете на дясната страна. Десният крак е изпънат, а левият - свит пред десния. Протегнете ръцете над главата, така че с гърба да образуват една линия. Стегнете таза и повдигнете десния крак, извъртете петата леко нагоре. От тази позиция движете крака на милиметри нагоре и надолу. Повторете 30 пъти и сменете крака.