Домашен крем от невен и мас

Оранжевите цветчета на невена действат подхранващо, успокояващо, омекотяващо и антисептично на кожата. Ето защо не е чудно, че симпатичното цвете се използва за медицински цели още от 16 век.

Домашният крем с невен е богат на полезни съставки. Съдържа каротиноиди, които подпомагат регенерацията на клетките на кожата. В него има още летливи вещества, естествени пигменти, ензими, сапонини и различни органични киселини.

невен и мас

Кремът е подходящ за всички типове кожа, но най-вече за суха, чувствителна и загрубяла кожа. Мехлемът с невен и мас нанасяйте на тънък слой, където е необходимо, с нежни движения. Редовната му употреба ще възвърне на кожата нейната еластичност и влажност, ще я направи по-свежа, здрава и гладка.

Как се прави крем от невен и мас?

Приготвянето му в къщи е лесно, а действието - ефикасно и доказано.

Необходимите съставки са:

1 шепа цвят от невен (може и изсушен)
400 гр свинска мас (домашна)

На водна баня разтопяваме маста и невена, докато невена си смени цвета и потъмнее. Оставяме настрани, докато изстине. Прецеждаме и наливаме в подходящи кутийки. Съхранявайте в хладилник.

Готовият крем от невен лекува:

  • Повърхностни рани от порязвания и ожулвания;
  • Суха, напукана и много чувствителна кожа на ръце и крака;
  • Кожички около ноктите;
  • Подсичане;
  • Стрии;
  • Разширени вени и др.

Следете постовете ни и в страницата на Dieti.net във Facebook. Там споделяме новите статии и още много мисли за мотивация, снимки, видео упражнения, които да ви помагат и вдъхновяват по пътя към стройната и здрава фигура!