Освежете лицето със зеленчукови маски

Фасул

Малцина знаят, че кожата на лицето става гладка, а повехналата отново свежа, с маска от фасул. Сварявате го и го претривате през цедка, за да се отделят люспите. Две супени лъжици от кашицата разбърквате с 1 лъжица лимонов сок. Нанесете маската на покритите с марля лице (оставете отвори за очите, носа и устата) и шия, още докато е топла. След 20 минути измийте с топла, а после със студена вода.

Зеленчукова маска за лице

Магданоз

Маската помага на мазната и уморена кожа. 2-3 шепи магданоз се смилат и прецеждат през марля. Към сока се прибавя супена лъжица козметична глина. Държи се на лицето 10-15 мин и се измива с хладка вода.

Краставица

Маската тонизира мазната кожа и действа избелващо и успокояващо. Нарязаните на тънко кръгчета се закрепят върху лицето плътно едно до друго. Покрива се с марля и се държи 15-20 минути. После се измива с тампон с минерална вода.

Моркови

Маската е за суха кожа. Два моркова се настъргват на ситно и се разбъркват с пресен жълтък. Нанася се на дебел слой. Почиства се след 20 минути с козметични гъбички натопени в топла вода. Може да се прави и 2 пъти седмично.

Картофи

Към един средно голям и ситно настърган картоф се прибавят няколко капки зехтин, супена лъжица несварено прясно мляко и тоалетни трици, докато се получи кашица. Държи се 20 минути и се изплаква.