Един перфектен ден

Предлагаме ви идеален план за деня, при който никога няма да сте уморени и без сили. Един перфектен ден от събуждането сутринта до лягането вечерта.

Пригответе се за утрешния ден, защото той ще бъде страхотен!

Перфектен ден

6:30 часа
Прекрасен изгрев

Направете лека гимнастика, за да се събудите и да повишите своята способност за работа. Ако въпреки това още сте сънени, вечерта си легнете по-рано.

Усмихнете се на деня, почувствайте свежестта и светлината на новия ден. Запазете тази радост и увереност целия ден.

Половин час след като сте се събудили и сте направили "първите 100 крачки" е време за закуска. За да е здравословна тя трябва да включва сложни въглехидрати, протеини и много малко мазнини.

Винаги когато имате възможност тренирайте сутрин, така ще бъдете с повишена енергия, което е и една от целите на тренировката.

9 часа
Ежедневна работа

Когато отидете на работа днес, огледайте работното си място. Запитайте се харесва ли ви? Ако отговорът е не, то отделете малко време да подредите и разчистите. Направете си план на задачите и ги следвайте. Не забравяйте да пиете вода, тя ускорява метаболизма и ободрява. Ако усетите, че сте гладни, а още не е време за обяд, хапнете някакъв плод или зеленчук.

12 часа
Време за обяд и почивка

В никакъв случай не се хранете на бюрото. За да се справите с работата, която ви чака след обяд е необходимо да си дадете почивка. Това е идеалното време да се насладите на слънчевата светлина. След като се нахраните ви препоръчваме лека аеробна активност - например кратка разходка навън или ако сте на закрито се разхождайте, докато говорите по телефона.

16 часа
Следобедна умора

По това време на деня, може да усетите умора, затова направете едно малко хранене. Избягвайте мазните и трудни за смилане храни. Раздвижете се с тези упражнения срещу умствена умора.

19 часа
Най-накрая спокойствие

Работният ден е приключил. Когато се приберете вкъщи си направете лека вечеря - зеленчуци на пара и някакъв протеин с малко мазнини е идеален избор. След това тренирайте, свършете нещо в къщи или навън, играйте с децата, бъдете активни вместо да лежите пред телевизора.

22 часа
Време за сън

Ако дотук денят ви е протекъл според този план, вече сте готови за сън. Сънят е естествен фат бърнър и е необходим, за да бъдете в отлична форма и през следващия перфектен ден.