10 правила за отслабване

1. Спазвайте последователно диетата. Всеки ден без отклонение. Разбира се, може от време на време да си позволите чаша вино, парче торта, не се чувствайте виновни, но не се увличайте.

2. Хранете се три пъти на ден, като обедът ви е най-обилен или във всеки случай по-сериозен и солиден от вечерята. Задължително закусвайте. Така ще ограничите неудържимия апетит. Освен това приетите сутрин калории се изгарят по-лесно от натрупаните вечерта.

3. Не прескачайте никога едно от храненията. Дори и да не сте гладни, дори и да нямате време, все пак хапнете нещо леко - варено яйце, плод, сирене.

Правила при отслабване

4. Не яжте каквото и да е. Предпочитайте суровите плодове и зеленчуци пред компотите и туршиите. Разнообразявайте храните.

5. Наблегнете преди всичко на рибата и пилешкото месо. Те са най-богати на протеини.

6. Пийте минимум 1 литър вода на ден. Пийте вода сутрин на гладно и между храненията, за облекчаване на храносмилането.

7. Дъвчете продължително храните, които поемате. Колкото по-бързо ядете, толкова повече храна изяждате.

8. Комбинирайте диетата с физически упражнения - лека гимнастика, плуване, колело или просто ходене повече пеш. Мускулите са най-големите консуматори на енергия и те първи ще почерпят от резервите си.

9. Почивайте си и най-вече си осигурете достатъчно време за сън.

10. Не зарязвайте диетата по-средата или при най-малкото отклонение. Човешко е да се греши, затова не следвайте много строга диета.