София Лорен - тайни за отслабване и красота

София Лорен обикновено си ляга в 9 часа вечерта, а става в 6 сутринта. Прави гимнастика и отива в градина, за да се полюбува на цветята, да вдиша техния аромат. Тя не пуши, не употребява алкохол, не яде масло и пържени храни.

София Лорен смята, че преди всичко е необходимо да се снабдяват клетките на кожата с вода. За тази цел тя ежедневно изпива минимум два литра минерална вода. По този начин се подобрява еластичността на кожата, промиват се бъбреците, от организма се отделят шлаките.

Sofia Loren

Актрисата е убедена, че този, който пие по-малко е обречен на ранни бръчки. (Пийте повече течности, - съветва тя. – По този начин Вие ще помогнете на кожата си да остане млада и свежа. За тази цел подхожда всичко - вода, сокове, кафе, чай. Аз предпочитам минерална вода с резен лимон. А баба ми ми даваше чаша обикновена подсладена вода с лимонови корички Поради жълтия й цвят, тя наричаше тази напитка "канарче". Аз го препоръчвам на всички).

Освен това, София Лорен ежедневно изпива чаша айран с разтворена в нея бирена мая, която, според нея придава тонус на кожата и блясък на косата. През ден тя изяжда по един ананас, осигурявайки си по този начин цял комплекс витамини и допълнителна течност.

Тя с удоволствие взима контрастен душ (четири превключвания на топла-студена вода), който подобрява кръвообращението. След гимнастиката застава под студения душ, който поддържа мускулния тонус и помага за запазване формата на бюста. Понякога сутрин се обтрива с кубчета лед. Студената вода стяга порите и тонизира кожата.

(Очите ми стават толкова ясни и чисти), - споделя актрисата. (Само не използвайте за козметични цели едновременно много студена или гореща вода. Дайте на кожата да привикне към температурата, - съветва София Лорен. - Иначе по нея ще се появят неголеми разкъсвания на съдовете. Много е трудно да се избавите от тези червени белези).

София Лорен е убедена, че горещият въздух е враг на красивата кожа. Изтегляйки влагата, той изсушава кожата и добавя бръчки. Как да избегнем това? София Лорен използва най-простото средство – овлажнител на въздуха. Ако нямате този уред, можете просто да налеете в някакъв съд вода и да го сложите близо до отоплителен уред. Много е полезно да се обзаведете със стайни растения за да могат те да насищат въздуха с влага.

Освен това, разбира се, кожата винаги трябва да бъде овлажнена с кремове и лосиони. София Лорен предпочита да почиства кожата на лицето си с крем, като допуска и използване за тази цел и вода със сапун. Всяка сутрин след почистване на кожата тя нанася на лицето си лек овлажняващ крем, а преди сън слага на чисто лице по-активен подхранващ крем.

Той трябва да се нанася с леки кръгообразни движения с върховете на пръстите, иначе може да се разтегне кожата. Гримът от очите тя сваля със зехтин и смята, че въобще няма смисъл да се харчат пари за скъпи кремове. След тази процедура София Лорен нанася около очите крем с витамин А.

В продължение на 2 дни на всеки 3 месеца София Лорен организира на организма си разтоварване: яде само свежи плодове и пие натурални сокове без захар. По този начин храносмилателната система се прочиства и се укрепва имунната система.

И все пак, разкривайки своите тайни, актрисата смята, че самата същност на красотата всяка жена трябва да открие сама у себе си. (Истинската красота не се състои в това, да изглеждаш модерно, - казва София Лорен. – В нея има определена индивидуална особеност, която не е възможно да бъде открадната от другиго. Постарайте се да разкриете тази тайна - и ще успеете да разберете, кое именно Ви прави привлекателни. Само така ще можете да разкриете своята индивидуалност.)

София Лорен