Гимнастика за спокоен сън

Ще ви представим гимнастика, която освобождава от стреса и подготвя организма за спокоен сън. Всички знаем, че спим ли добре на сутринта ще изглеждаме по-красиви. Безсънието издълбава дълбоки бръчки, сенките под очите не могат да се скрият и под три пласта пудра, чертите се изострят и изглеждаме напрегнати.

Но правите ли упражненията за заспиване (задължително със затворени очи), само няколко дни, ще се събуждате отпочинали, със свеж вид, по-красиви и най-вече в настроение. Изпълнявайте упражненията за спокоен сън вечер, преди да си легнете.

Гимнастика за спокоен сън

1. Седнете по турски с изправен гръб. Вдигнете лактите на ширината на раменете и свийте дланите в юмрук. Постойте така няколко секунди и нежно изпънете и нежно изпънете ръцете напред като отпуснете пръстите.

2. От същия стоеж повдигнете леко лактите. Вдишайте дълбоко. С дясната длан притиснете навътре изправените пръсти на лявата ръка, като издишвате бавно и спокойно. После сменете посоките.

3. Застанете на колене, опрете дланите и спокойно отпуснете главата на една страна. Вирнете дупето, така че гърбът да не се извива. След това изпънете лактите и направете котешки гръб, като вдишвате дълбоко.

4. Легнете по гръб, сложете ръцете над главата и вдигнете краката нагоре. С пръстите на единия хванете малка хавлиена кърпа и постепенно я отпускайте, докато падне. Повторете с другия крак.

5. От същия лег, но със спуснати покрай тялото ръце, започнете да отпускате всички мускули. Първо са тези на лицето, следват на раменете, тила, гърба и т.н.