Започни деня си с усмивка

Сутрин с усмивка

С труд отваряш очи сутрин и хвърляш сънен поглед на часовника, който показва ранен час. Успокой се, дишай дълбоко и се вземи в ръце! Няколко семпли съвета биха направили деня и ставането ти чудесни!

1. Музика, която да гали ухото при събуждането ти сутрин!

Високите и резки звуци, с които си се събуждала досега само ти влияят пагубно на нервната система, водят до стрес и загубваш настроението си за целия ден. Сложи си някоя любима песен на мобилния телефон, чийто звуци да те събуждат сутрин.

А може за разнообразие да си сменяш песните периодично. С това всяко утро ще е различно. Би могла да си нагласяш мобилния да те събужда 10 минути по-рано от времето за ставане, за да имаш време да си полежиш в леглото, протягайки се и подготвяйки се психически за започване на деня!

2. Повече позитивизъм!

Обърни внимание на дребни неща, които досега си приемала за даденост. Например, как слънцето се опитва да се прокрадне през завесите на прозореца ти, на цветята в стаята ти, на аромата от парфюма ти, на похъркващия до теб сладко мъж в леглото.

3. Водни глезотии!

Вземи си душ! Не горещ, защото след него ще ти се прииска отново да си легнеш в леглото и да продължиш да спиш и целия ден ще се усещаш изморена. Не студен, защото едва ли вземането на студен душ би могъл да се нарече приятен. Най-добре е водата да е топла.

Използвай някой гел за тяло с аромат на плодове с ободряващ ефект, например диня. Това ще разбуди тялото ти, а ти ще си готова за нови победи. Като екстра, попей си под душа, дори и да не умееш да пееш! Това само ще допринесе за доброто ти настроение!

4. Лека закуска е равна на лек ден!

Плодова салата, мюсли с мляко е идеалният вариант на закуска за ефирно започване на деня. Разбира се и кафе, но с малко мляко или сметана за разкош!

5. Заедно е по-весело!

Закуси с любимия! Дори да закъсняваш за работа, а твоят мъж или приятел, все още е във ваната или удължава сутрешните си любими процедури в банята, отделете 10 минути, за да ги прекарате заедно, преди всеки да поеме пътя към работните си задължения.

Обсъдете кой какво е сънувал през нощта, планувайте си деня и задълженията, които да поделите. А ако нямаш мъж и приятел под ръка, то може да споделиш сутрешното кафе с брат си, сестра си, родителите си или баба си, в краен случай.

6. Слушай любимата си музика!

Пусни си музика, докато си слагаш грим, докато правиш закуската, кафето! Под звуците на музиката по-бързо ще се разсъниш и ще се настроиш на необходимата активна вълна.

Както започнеш деня си, така и ще премине! Затова направи началото си красиво и весело, за да бъде и денят ти изпълнен с подобни емоции!