Излез от зоната на комфорт

Зоната на комфорт - това е състояние, в което човек се чувства уютно и безопасно, в нея се включват също всички познати неща, рутина, сигурност... Повечето хора подсъзнателно се стремят именно към това. Досещаш ли се сега защо, когато става дума за отслабване, обикновено оставаме само с добрите намерения? Да, отговорът е защото на нас хората ни е трудно да се откажем от навиците си и от прословутата зона на комфорт.

Зона на комфорт

"Всеки ден прави по нещо, което те плаши." (Елинор Рузвелт)

И все пак, ако искаш да се развиваш, да си успешна и да промениш фигурата си е необходимо да излезеш от зоната на комфорт. Само така ще се доближиш до мястото, където се случват нещата и заради които животът е прекрасен. Излизането от зоната на комфорт не е приятно и може дори да изпиташ малко стрес в началото. Бъди готова за дискомфорт, но помни, че това е преходно състояние.

Тренировките

Започни всеки ден да отделяш време за тренировки. В началото ще ти е нужна самодисциплина. Много скоро ще привикнеш към новото си ежедневие, а с времето ще започне да ти харесва да се грижиш за здравето си. Ще се почувстваш пълна с енергия и самочувствие, ще повишиш метаболизма си, имунитета ти ще стане по-силен и т.н.

Редовните тренировки ще станат част от твоята зона на комфорт. Ако досега не си тренирала - започни от днес, ако пък вече тренираш - бъди още по-мотивирана. Това ще ти помогне и при застой в свалянето на килограми.

Диетата

Освен физическите упражнения за отслабването е необходимо да излезеш и от емоционалната си зона на комфорт. Ако си решила да спазваш хранителен режим, започни го сега, не го отлагай за "понеделник" или за след "Нова година". Не се страхувай да се храниш здравословно и да експериментираш в кухнята. Никога досега не си готвила - започни с лесни здравословни рецепти. Нуждаеш от съвет - питай смело майка си или някоя приятелка, с повече опит в кулинарията. Търси и опитвай нови рецепти. Готви с любов.

Зоната на комфорт се превръща в опасно място, когато твърде дълго време стоиш в нея. Излизайки извън границите ѝ ще се чувстваш неудобно за кратко, но ще откриеш нови възможности за себе си, нови гледни точки и ще придобиеш опит и увереност, че можеш да постигаш целите си.

Ще се превърнеш в човека, който мечтаеш да бъдеш!