Формули за отслабване на световноизвестни актриси

Измъчени от жестоки диети, световноизвестни актриси и манекенки се отказват една след друга от безпощадното гладуване и създават свои рецепти за поддържане на хубава фигура. Пет от тях разказват собствените си формули за поддържане на стройно тяло без продължително и изтощаващо лишаване от храна.

холивуд актриси диети

Мадона е страстна почитателка на всякакви ястия от различни сортове зеле. Специално разработената за нея зелева диета в съчетание с интензивни физически упражнения й помогнала да влезе във форма след раждането на първото ѝ дете. Освен това тя пие най-малко осем чаши вода всеки ден – норма, оптимална за всеки организъм.

Джейн Сиймор – Д-р. Куин Лечителката често повтаря, че поддържането на стройна фигура не бива да се превръща в мания. Веднъж седмично тя имала разтоварващ ден, в който изпива 15 чаши чиста вода, без да хапне нито хапка храна.

Клаудия Шифър признава, че не е способна да гладува дълго и планирано. Затова се храни пълноценно, но пие чаша-две вода непосредствено преди всяко хранене. Отделно една от най-красивите манекенки в света изпива литър-два зелен чай всеки ден. Той помага на организма да се прочисти и освободи от натрупаните токсини.

Синди Крауфорд също не се подлага на продължителни диети. Не е почитателка на месото и единствените ограничения, които си налага са по отношение на сладкото и тестените изделия. В менюто й преобладават рибата, плодовете, зелено-листните зеленчуци и задължително много чушки. Веднъж седмично Синди прави и разтоварващ ден, в който яде само варен ориз, разделен на 5-6 порции.

Пета Уилсън – актрисата, нашумяла у нас с ролята на Никита от едноименния сериал, е ярък пример за това до къде водят крайностите. Пета имала комплекс, че е пълничка и започнала да пробва различни драстични диети, докато накрая развила анорексия (пълно отсъствие на апетит). Наложило се лечение от изтощение на организма. Сега тя не се лишава от храна. Поддържа се във форма с любимата си едноседмична диета, която прилага веднъж на два месеца. Основният продукт в нея е млякото, за да не губи белтъчини. През първите 6 дни Пета изпива всеки ден по 1,5 л мляко, а останалите продукти съответно са съответно:

  • 5 варени картофа през първия ден.
  • 100 г варено пилешко месо, през втория.
  • През третия ден -100 г варено червено месо, а през четвъртия -100 г варена риба.
  • 5-ти ден - плодове и зеленчуци по избор (забранени са само бананите и гроздето)
  • 6 -ти - само порцията мляко.
  • И най-накрая – последният 7-ми ден - минерална вода в неограничено количество.

Добре е преди последния ден от диетата да се направи прочистване на стомаха. Блюдата през останалите дни трябва да се готвят без сол и захар, препоръчва Пета Уилсън.