Хляб по време на диети и отслабване

Вероятно не знаете, че много народи са изобразявали хляба и слънцето с еднакъв знак – кръг с точка в центъра му. Жителите на Древна Гърция са смятали, че този, който яде без хляб извършва страшен грях.

В Древна Индия пък най-голямото наказание за тежки престъпления било да ти забранят да ядеш хляб. А френският крал Анри IV към всички свои титли нахално прибавил и още една "крал на хляба". Сега ситуацията е коренно различна. Хлябът е обявен извън закона.

диети с хляб са възможни

Учените смятат, че маята в тестото потиска микрофлората на чревния тракт, което пък води до липса на витамин В12 в организма. От своя страна, това води до отслабване на имунната система и други печални последствия. Но всъщност, нека реабилитираме хляба. Ето как:

Хлябът подпомага изработването на "хормона на доброто настроение" - серотонина. Така че той помага на организма в борбата му със стреса. А това е вече много! Освен това хлябът е изключително богат на биотин, който прави косата здрава и блестяща.

А на всичко отгоре хлябът е незаменим източник на бързи и бавни въглехидрати. Не, не е толкова сложно колкото звучи. Всъщност става въпрос за нещо изключително просто - чувството за ситост възниква бързо, след което се запазва изключително дълго.

Нали точно това ви е необходимо, за да не хвърляте непрекъснато крадливи погледи към хладилника, а след това - виновни към стрелката на кантара? За това слушайте и... вярвайте на ушите си, защото единствената ми грижа е елегантния стандарт на вашата линия:

Ако сте гладни, а нямате време да се нахраните нормално, купете си пълнозърнест хляб и минерална вода или нискомаслено мляко. Хапнете си и бъдете спокойни – фигурата ви няма да пострада нито с грам.

А ако искате спешно да свалите няколко килограма, то възползвайте се от "затворническата диета", т.е. нека менюто ви за 3 дни не включва нищо друго освен хляб и вода. Между другото, тази диета се прилага по-лесно, отколкото много други.