Храни и маски за красива кожа

Синди Крауфорд, която е известна с прекрасния си цвят на лицето често споделя някои от тайните си. През деня тя пие минимум 1-1,5 л минерална вода и никога не забравя да изпие дневната си доза витамини. Тя е на мнение, че ако искате да имате хубава здрава кожа трябва да я овлажнявате "отвътре". Все пак тя се състои от 70% вода и 2-3 л течност на ден вършат идеална работа.

Синди Крауфорд не пренебрегва даже най-обикновените продукти, които й помагат да изглежда красиво, нанасяйки ги върху лицето си.

Красива кожа, витамини

Хлебна маска

Към 1 супена лъжица брашно се добавя прясно мляко или вода. Сместа трябва да има консистенция на сметана, Към нея добавете 1 жълтък. Нанесете на лицето и шията. След 15-20 минути изплакнете с хладка вода.

Маска от извара

Смесете 1 супена лъжица извара и 2 супени лъжици сметана. Добавете щипка сол. Нанесете на лицето и шията за 20 минути. Изплакнете с хладка вода.

Маска "Моментален ефект"

Тази маска е подходяща за деня, когато е особено важно да изглеждате привлекателно. Вземете 1 жълтък, капнете няколко капки лимонов сок и 1 ч. л. зехтин. Разбийте сместа и я нанесете на лицето. Сместа е изсъхнала? Изплакнете я и се погледнете в огледалото. Резултатът е великолепен!

Ето и един съвет от екипа на Dieti.net - за да блести кожата ви винаги от здраве е необходимо, освен маските да добавите в менюто си и храни, съдържащи:

  • бета-каротин (моркови, кайсии)
  • витамин С (лимони, портокали, киви)
  • витамин Е (сурови орехи, зърнени храни)
  • селен (риба тон, чесън, броколи)
  • цинк (лук, морски дарове)

Само не бива да забравяте, че ефект ще има само ако тези витамини бъдат на масата ви постоянно.