Диета и повишаване на имунитета

С тази имунна диета ще отслабнете като едновременно с това ще засилите имунитета си. Ако имат излишни килограми и често настивате, то тази диета е за вас. Изпълнявайте режима на хранене от 8 до 12 дни. С него ще си набавите необходимите витамини и минерали и ще укрепите имунната система.

Имунна диета

При тази диета може да ядете всички видове храни, които са богати на селен, желязо, цинк, витамините А, С и Е и протеини: риба, бобови храни, ядки (цинк), черен дроб (желязо), пълно зърнест хляб (селен), лимони, киви (витамин С), ябълки, чушки, картофи, моркови, спанак (витамин А), месо, млечни и яйчени продукти (протеини), растителни масла (витамин Е).

Можете да пиете минерална вода, домашно изцедени сокове от зеленчуци и плодове, чай, мляко. Избягвайте алкохол.

Ако сте активни и спортувате редовно, дневните калории ще са ви малко. Ето защо максималното време за спазване на диетата е 12 дни. Недостатък на режима е, че след като приключите с него, предишния начин на хранене може да застраши резултатите.

Примерно дневно меню:

Закуска:
Чай или кафе с мляко (може да подсладите с мед или друг натурален подсладител), 1 чаша портокалов фреш, 1 варено яйце, 1 филийка пълно зърнест хляб намазана с краве масло.

Обяд:
Половин пиле печено на скара (махнете кожата) и доматена салата (може и други зеленчуци).

Вечеря:
Голяма засищаща салата от зеле, моркови и ябълка.