Как да се избавите от излишните килограми?

1. Не гладувайте

Банално е, но ще го повторим - не гладувайте. Гладуването поставя тялото в "икономичен режим" и усложнява отслабването, вместо да му помага. Просто така сме устроени, за да оцеляваме дори в моменти на глад и криза. Такива моменти са се случвали в миналото и в гените ни е заложено тялото ни да може да оцелява с малко калории. Ако просто намалите храненето рязко, то ще забави метаболизма си и ще започне да гори повече мускули, отколкото мазнини.

Защо мускули? Защото те изразходват най-много енергия, а тялото в икономичен режим пести енергия отвсякъде. Правилният начин е да не намалявате с повече от 20% приема на калории за деня. Това в съчетание с правилните храни и хранителни добавки ще има много по-добър и дългосрочен ефект, отколкото гладуването. А и е здравословно!

Излишни килограми

2. Правете правилните упражнения

Вече стана ясно, че без спорт няма как да се отслабне здравословно и за постоянно. Просто спортът ускорява метаболизма, носи здраве, мускули и стегнато тяло. Всеки трябва да открие правилния за него спорт, който да му осигурява аеробно натоварване. Препоръчваме стандартните фитнес упражнения, съчетани с кардио тренировка след това.

Напоследък в Интернет се очертава нова мода от видеа с упражнения и аеробики, при които се изпълняват някакви абсурдни упражнения, които светът вижда за първи път и които са творение единствено на авторите си. Това са безцелни подскоци, "чекнения" и катерения по стени. Съветът ни е да не правите това! Подобни упражнения могат да Ви доведат само до травми и нищо друго.

Правилните упражнения са известни от десетки години и са упражненията, с които тренират културистите и фитнес ентусиастите. Те целят максималното изолиране на конкретна мускулна група. Това са базовите упражнения, като вдигане от лег, клек със щанга, набирания зад врат от вис или на скрипец, повдигане зад врат...

3. Не се страхувайте от мускулите

Ако сте жена и прочетете предната точка, е твърде вероятно да си помислите, че ако тренирате като културист, ще направите мускули като културист. Ще ви успокоим, че това просто няма как да стане. Не и ако не приемате забранени вещества, които вземат професионалните културистки. Просто със собствените си хормони няма как да направите подобна грозна мускулатура, колкото и тежко да тренирате. Така че смело, чрез сериозни тренировки ще постигнете единствено стегнато тяло, което всеки иска.

Мускулите, които ще изградите, няма да изглеждат грозно, както вече стана ясно. Те са изключително важни за отслабването ви, защото мускулът дори в спокойно състояние гори енергия. Колкото по-мускулесто и стегнато тяло имате, толкова повече енергия ще гори то по време на движенията си, дори и в покой. А мускулите изразходват най-много енергия в тялото. Всичко това гори мазнини и енергия, която поемате, а именно това ви е целта.

4. Приемайте хранителни добавки

Хранителните добавки не са задължителни за успеха ви, но могат много да го улеснят. Технологиите са толкова напреднали, че на пазара се появяват все по-добри и по-качествени препарати. Цените паднаха много и вече добавки от реномирани марки могат да се купят на по-ниски цени от България! В Интернет се напълни с магазини за хранителни добавки, които се конкурират взаимно и дават все по-добри цени.

Новите фетбърнъри могат много да ви помогнат в процеса на отслабване. Предимно са на база Л-Карнитин + други вещества на билкова основа, които помагат за транспортирането на енергията от мазнините и/или блокират натрупването на нови мастни депа. Протеините също са задължителна част от диетата на спортиста, защото задоволяват повишената нужда на организма от белтъци. Те също така помагат за изгарянето на мазнините, защото имат висок термичен ефект.

5. Визуализирайте - вярвайте в успеха

Няма как да постигнете успех в което и да е начинание в живота, ако не повярвате в себе си. Трябва да си поставите конкретни цели и да ги преследвате. Трябва ясно да виждате в съзнанието си тялото, което искате да постигнете. Под ясно имам предвид с всички детайли, до най-малката подробност. Успеете ли да си представите съвършеното тяло, което искате, ви уверяваме, че половината работа е свършена. На подсъзнателно ниво след това ще вървите към тази цел.

Много важно е каква цел ще си поставите. Не си поставяйте обичайната цел "да отслабна". Това не е положителна цел, не звучи здравословно и красиво, нали? Ако просто мислите за килограми, животът ще ви донесе само още килограми, независимо, че целта ви е да ги сваляте. Правилната цел е: "Искам хармонично тяло" или "Искам стегнато тяло с плочки на корема"... Дори и само в "здраво тяло" да се прицелите, ще отслабнете, защото здравите тела не са пълни.

Следете постовете ни и в страницата на Dieti.net в Facebook. Там споделяме последните статии и още много мотивиращи мисли, снимки, видео упражнения, които да ви вдъхновяват и помагат по пътя към стройната фигура!