Стегнат корем без коремни преси

Искате плосък и стегнат корем, нали? Всички искаме това и една голяма част от нас се опитва да постигне заветната цел по един или друг начин, но понякога каквото и да правим нищо не се получава.

Стегнат корем без коремни преси

Много хора продължават да мислят, че ако правят упражнения, които са специално за коремната област ще се отърват от ненужните сантиметри и ще придобият коремните мускули на фитнес инструктор... Но след като са опитвали за няколко месеца, а промяна няма, тези хора започват да си мислят, че сигурно не правят нещо както трябва.

Един мит, който няма да "умре" скоро

Ако сте правили коремни преси предостатъчно дълго и след известно време се вкисвате, когато се погледнете в огледалото, защото не виждате това, за което сте се трудили месеци наред, то тогава вие със сигурност практикувате този "мит", че упражнявайки специфични области на тялото си ще се избавите от мазнините в същите тези области.

Защо ще изразходите толкова време и енергия правейки коремни преси, ако не вярвате че ще имат ефект върху коремната ви област? Не е за учудване, че повечето от нас все още вярват на този "мит" след като фитнес списанията са пълни със заглавия подхранващи "чудесата" от коремните преси.

Истината е една - да стегнем коремните мускули е трудна и комплекса задача. Много хора полагат неимоверно много усилия, но нямат "плочки" и никога няма да имат. Нека се опитаме да обясним как да придобием тези така заветни "плочки" на корема.

Какво трябва да направим за да изваем коремни плочки? Противно да повечето разбирания и твърдения на фитнес инструкторите, упражненията за коремните мускули не са най-важното нещо, което трябва да правим, за да имаме плосък корем (за съжаление и без упражнения не става).

Всъщност това, от което имаме нужда са упорита работа, отговорност към задачата и нещо, което не можем да контролираме - добри гени. Единствения начин да придобием плосък корем и да загубим ненужните сантиметри от талията е да следваме три прости точки:

  1. Редовни кардио упражнения.
  2. Силови упражнения за цялото тяло (коремните мускули трябва да се третират както всички останали в тялото).
  3. Нискокалорична диета. Важно е да отбележим, че е задължително да следвате и трите точки (особено диетата) и да спазвате режим. Дори и да не получите желания резултат, не се отчайвайте! Със сигурност тялото ви ще ви бъде благодарно за положените грижи.