Обичай тялото си

Бъди най-добрата приятелка на тялото си, мотивирай се да тренираш и да живееш здравословно. Поне веднъж дневно преглеждай този списък и се научи да обичаш тялото си.

Обичай тялото си

1. Вслушвай се в тялото си - храни се, когато си гладна и си почивай, когато си уморена. Покажи му, че го обичаш като се грижиш за него. Отдели време за себе си днес!

2. Изхвърли кантара - ти си повече от някакво число, което ти показва кантара. Фокусирай се върху ценните неща от живота.

3. Тренирай, за да се чувстваш добре и да си здрава - бъди активна и се забавлявай, докато правиш упражнения.

4. Носи удобни дрехи, според фигурата си - прекалено тесните или широки дрехи не са за препоръчване. Не обръщай внимание на размери. По-важно е да се чувстваш комфортно и да си уверена, отколкото да си по последен писък на модата.

5. Заобиколи се с хора, които са положителни и те подкрепят в това, което правиш за фигурата си. Също така не критикувай другите, вместо това опитай се да правиш комплименти.

6. Не сравнявай тялото си с тези на момичетата от списанията и рекламите по телевизията. Това е твоето тяло, по-добре е да го приемеш и да се опиташ да го усъвършенстваш, отколкото да го сравняваш и да мислиш за недостатъци.

7. Всеки ден си повтаряй сама на себе си, че си красива.

Готова ли си да обичаш своето тяло?